Otvoren Konzulat Crne Gore u Skadru

Radulović istakao da je otvaranje Konzulata značajan događaj za ukupne bilateralne odnose Albanije i Crne Gore, posebno u kontekstu jačanja ekonomskih, trgovinskih, obrazovnih, kulturnih i ljudskih odnosa

8463 pregleda 4 komentar(a)
Foto: MVP
Foto: MVP

Crnogorski ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović danas je, u sklopu dvodnevne posjete Albaniji, učestovao na svečanoj ceremoji otvaranja Konzulata Crne Gore u Skadru.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Crne Gore naveli su da je na čelu Konzulata počasni konzul Sokolja Hodža.

Radulović je istakao da je otvaranje Konzulata značajan događaj za ukupne bilateralne odnose Albanije i Crne Gore, posebno u kontekstu jačanja ekonomskih, trgovinskih, obrazovnih, kulturnih i ljudskih odnosa.

“Otvaranje konzulata je odraz prijateljskih odnosa i spremnosti za intenziviranje saradnje na svim poljima”, kazao je Radulović.

Konzulat Crne Gore u Skadru
foto: MVP

On je kazao da titula počasnog konzula u sebi nosi riječ "čast", koja, kako je dodao, ima veliku težinu kako u albanskoj tako i u crnogorskoj kulturi i tradiciji.

Predsjednica opštine Skadar Voltana Ademi je istakla da raduje činjenica da se širi mreža konzulata u Skadru, a posebno to što se ovoga puta radi o konzulatu susjedne i prijateljske Crne Gore.

Prema njenim riječima, Opština je spremna da pomogne u nastojanjima Konzulata da unaprijedi odnose područja Skadra sa Crnom Gorom, sa posebnim fokusom na ekonomske odnose.

Bonus video: