Šehović: Dogovor dijela vlasti i manjina potreban uslov za prevazilaženje krize

Postizanje najšireg mogućeg dogovora o evropskoj, građanskoj, antifašističkoj i multietničkoj orijentaciji Crne Gore najvažniji je prioritet, poručio je poslanik SD-a. "Vjerujem da je u aktuelnom sazivu Parlamenta najmanje 49 poslanika koji vjeruje u takvu Crnu Goru", kazao je on

9427 pregleda 12 komentar(a)
Šehović, Foto: Socijaldemokrate
Šehović, Foto: Socijaldemokrate

Potpredsjednik i poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović pozdravio je za danas najavljeno potpisivanje Memoranduma između URE, SNP-a, CIVIS-a, koji su dio skupšinske većine, i manjinskih partija.

To je, kako je kazao, sa jedne strane odgovoran potez tih političkih činilaca, ali i potreban uslov za prevazilaženje aktuelne političke i institucionalne krize, "čiji smo taoci gotovo punih 12 mjeseci".

"Mi u Socijaldemokratama odavno ukazujemo da je državni važniji od bilo čijih kratkoročnih usko partijskih interesa, te da je postizanje najšireg mogućeg dogovora o evropskoj, građanskoj, antifašističkoj i multietničkoj orijentaciji Crne Gore naš najvažniji prioritet. Vjerujem da je u aktuelnom sazivu Parlamenta najmanje 49 poslanika koji vjeruje u takvu Crnu Goru. Zato svaki dogovor koji predstavlja korak koji nas vodi u pravcu okupljanja oko tih vrijednosti, a ne mržnje prema bilo kome, ima našu punu podršku“, rekao je Šehović u gostovanju na Gradskoj televiziji, kako je saopšteno iz SD-a.

Bonus video: