Rakočević: Đukiću savjetujem hitnu edukaciju iz poslova koji su mu dati u nadležnost

"Prigovori predsjednika SO, koji se odnose na favorizovanje nekih investitora sa strane, su paušalni i politikantski i nijesu vrijedni komentara"

6937 pregleda 1 komentar(a)
Rakočević, Foto: Privatna arhiva
Rakočević, Foto: Privatna arhiva

U Sekreterijatu za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj Opštine Kolašin sve se radi po zakonu i propisima, tvrdi sekretarka Ljiljana Rakočević, reagujući na saopštenje predsjednika Skupštine opštine (SO) Kolašin Milana Đukića.

Ona Đukiću savjetuje "hitnu edukaciju iz poslova koji su mu dati u nadležnost".

"Sekretrijat za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj pripremio je nacrt Programa uređenja prostora sa programom urbane sanacije za 2022.godine i otvorio javnu raspravu u trajanju od 15 dana. Za to vrijeme, svako zainteresovan može podnijeti prigovor, sugestiju, zahtjev i inicijativu - na način kako je to predvidio Program održavanja javne rasprave. Dakle, u ovom Sekretarijatu sve po zakonu i propisu”, kazala je Rakočević.

Opstina Kolašin je prema njenim riječima, "shodno Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata u obavezi da sredstva uplaćena po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta opredijeli za pripremu i komunalno opremanje građevinskog zemljišta".

Zbog toga, kaže Rakoćević, "prigovori predsjednika SO, koji se odnose na favorizovanje nekih investitora sa strane, su paušalni i politikantski i nijesu vrijedni komentara".

"Ali, zbog javnosti, moram kazati - još jedan propao blef Đukića. U Sekretarijatu radimo profesionalno i po zakonu, pa je ovaj Program rađen za rješavanje problema koji se dotiču najvećeg broja građana, kao što su komunalna infrastruktura (fekalna i atmosferska kanalizacija, vodovod, saobraćajnice i dr).Važno je istaći da izgradnjom objekata komunalne infrastrukture, pored toga što se stvaraju uslovi za razvoj grada, generišu se i prihodi kroz plaćanje komunalnih usluga. Paralelno, nijesmo zapostavili kolašinska sela i prigradska naselja. Planirana je sanacija seoskih, propusta, mostova, kao i ranijih godina", rekla je ona.

Rakočević je kazala da su "u naselju Gornji Pažanj asfaltirani gotovo svi putevi, vodovodna mreža je sanirana, unaprijeđena rasvjeta, izrađeni propusti i potporni zidovi".

"Pa sada predsjednik Skupštine, pošto je završio sve sve što je tražio u svom naselju, po ranijim programima, neće da usvaja novi da bi se radilo na drugim lokacijama na kojima nema lični ili politički interes. Pitam Vas kolega Đukiću - koji su to poslovi "krupnog" kapitala, štetni po grad i građane? Čijim kantarom, i uz čiju pomoć Vi mjerite težinu kapitala? Gde je povrijeđen javni interes, odnosno gdje vidite (nečiji) lični interes? Nijeste naveli, a i nijeste ni mogli, jer toga nema u ovom Sekretarijatu. I još nešto Đukiću - u stručna pitanja ne zalazite tako neznaveni, ili makar bez dobra savjetnika. Ni u politička - dogod ne izgradite lični autoritet i kredibilitet", poručuje Rakočević.

Bonus video: