Lekić: Pojasniti šta je Memorandum, proklamovanje deklaracije ili se podrazumijeva nastavak političkog procesa

Ističe da je, ukoliko se radi o drugom scenariju, potrebno do kraja saopštiti način političkog organizovanja koji bi doveo do ovog cilja

17494 pregleda 15 komentar(a)
Lekić, Foto: Skupstina.me
Lekić, Foto: Skupstina.me

Pozdravljajući sva okupljanja na kojima se proklamuju nesporne demokratske vrijednosti, makar one bile opšteg karaktera, ostaje nepoznat projektovani domašaj ove inicijative, rekao je Miodrag Lekić, predsjednik DEMOS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore.

On se osvrnuo na potpisivanje Memoranduma o saradnji između URE, Saveza građana CIVIS i manjinskih stranake - Bošnjačke stranke (BS), Albanske alternative, Force i Demokratske partije.

On je poručio da bi zato bilo dobro pojasniti o čemu se radi.

"Da li se radi o domašaju proklamovanja političke deklaracije i određene demokratske edukacije ili se na tim osnovama podrazumijeva nastavak političkog procesa, čija je namjera preuzimanje odgovornosti za vođenje državnih poslova s ciljem izlaska iz duboke funkcionalne i vrijednosne krize društva", pitao je Lekić.

Ističe da je, ukoliko se radi o drugom scenariju, potrebno do kraja saopštiti način političkog organizovanja koji bi doveo do ovog cilja.

"Ne bi bilo dobro da se jedna inicijativa, nesporna u načelnim odredbama, zbog svoje nedorečenosti brzo zagubi i tako pretvori u alibi za nečiju nesposobnost odgovora na urgentne, konkretne i gotovo dramatične probleme koji trenutno parališu crnogorsko društvo", zaključio je Lekić.

Bonus video: