Šaranović: Memorandum sinonim za čamac za spasavanje DPS-a

Poručio je da će Demokratska Crna Gora uvijek biti podrška partijama nacionalnih manjina, samo što će to, kako je rekao, za razliku od drugih raditi bez interesa

15835 pregleda 25 komentar(a)
Šaranović, Foto: Printscreen YouTube
Šaranović, Foto: Printscreen YouTube

Poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šranović kazao je da se čini se opravdanim što riječ memorandum sve češće postaje sinonim za čamac za spasavanje Demokratske partije socijalista (DPS).

"Svaki memorandum, ili saradnja koji ne sadrže klauzulu o javno datoj obavezi da nema saradnje sa DPS-om ni u kom smislu nije ništa drugo nego memorandum za spasavanje redova Mila Đukanovića", rekao je Šaranović.

On je pitao kako to da se neke partije, koje su potpisnice memoranduma o saradnji, nazivaju građanskim, a nisu glasale za Rezoluciju o Srebrenici.

"Kako to da su predstavnici građanskih partija oni koji su tvrdili da su prvi natpisi i prvi pojmovi o crnogorskoj naciji nađeni 1942. godine na Cetinju i da svaki istorijski falsifikat treba ispraviti. Kako to da su partije sa nacionalnim predznakom, kakve su Bošnjačka stranka i Albanska alternativa, odjednom građanske, a ne nacionalne", pitao je Šaranović u Skupštini.

Poručio je da će Demokratska Crna Gora uvijek biti podrška partijama nacionalnih manjina, samo što će to, kako je rekao, za razliku od drugih raditi bez interesa.

Potpredsjednik Skupštine i lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović zamolio je Šaranovića da se drži tačke dnevnog reda, a to je završni račun budžeta za 2020. godinu.

Šaranović je odgovorio da razumije da je Ibrahimović zainteresovan da se ovog trenutka ne osvrne lično na temu koja je najaktuelnija danas.

"Treba da razumijete da ja nastupam ispred partije iza koje ne stoje centri moći i medijske kuće, kao iza nekih drugih političkih subjekata sa kojima ste danas potpisali memorandum", rekao je Šaranović.

Ibrahimović je odgovorio da smatra da su najjači oni kojima podršku daju građani.

"Dozvolite da svako bira društvo koje mu odgovara", poručio je Ibrahimović.

Bonus video: