MANS: PzP i SD da objave podatke o finansiranju, kriju kako su potrošii 1,8 miliona eura

Tvrde da su Socijaldemokrate za posljednje dvije godine iz javnih sredstava uzele preko 1,1 milion eura, a da je PzP dobio skoro 700 hiljada eura

8845 pregleda 11 komentar(a)
Foto: MANS
Foto: MANS

MANS je pozvao Pokret za promjene i Socijaldemokrate da konačno objave podatke o svom finansiranju, kazavši da te partije i dalju kriju kako su potrošile 1,8 miliona eura iu budžeta.

"Parlamentarne političke partije koje godinama uzimaju ogromna sredstva od države, a kriju sve podatke o svojim finansijama su SD i PzP", kazali su iz MANS-a.

Tvrde da su Socijaldemokrate za posljednje dvije godine iz javnih sredstava uzele preko 1,1 milion eura, a da je PzP dobio skoro 700 hiljada eura.

"Preciznije, iz državnog budžeta SD je u 2019. i 2020. dobila 593,920 eura, a iz opštinskih 539,487 eura. U istom periodu PzP je od države dobio 503,628 i dodatnih 179,152 eura od opština. Te dvije partije nisu odgovorile ni na jedan zahtjev za informacijama MANS-a i sakrile su sve svoje prihode i troškove u poslednje dvije godine. Na taj način od javnosti je skriveno kako je potrošeno 1,8 miliona eura sredstava iz javnih fondova", piše u saopštenju MANS-a.

Pzp bilans uspjeha
foto: MANS

Smatraju da "ovakvo postupanje ovih partija dodatno povećava sumnje u zakonitost njihovog rada", jer one uzimaju ogromna sredstva od države, a podnose samo šture finansijske izvještaje iz kojih se ne mogu vidjeti ni osnovne stvari o njihovom poslovanju.

SD bilans uspjeha
foto: MANS

"Čelnici tih partija ovih dana se javno zalažu za transparentnost trošenja novca građana, dok istovremeno kriju kako se oni odnose prema značajnim sredstvima koja dobijaju iz državnog i opštinskih budžeta. Zbog toga ih pozivamo da konačno objave podatke o svom finansiranju".

MANS je, navode, od svih političkih partija tražio da učine javnim podatke o svojim finansijama, što su uradile Demokratska Crna Gora, FORCA, Bošnjačka stranka i DEMOS. Te informacije će uskoro biti dostupne na njihovom sajtu.

Bonus video: