Popović: Ne dozvoliti da se antifašizam u Crnoj Gori oskrnavi

Poslanik LP-a je kazao da je antifašizam ugrađen u temelje Crne Gore i jedna od suštinskih vrijednosti crnogorskog društva

15420 pregleda 24 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Luka Zeković
Sa protesta, Foto: Luka Zeković

Protest zbog ponovnog odbijanja da se Predlog Zakona o zabrani fašističkih, neofašističkih i vojnih nacionalističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola uvrsti u dnevni red skupštinskog zasijedanja, održan je danas ispred zgrade Skupštine.

Poslanik Liberalne partije (LP) Andrija Popović tri puta je predlagao da taj zakon bude razmatran na plenumu, ali je većinom glasova svaki put odbijen.

Popović je danas kazao da je antifašizam ugrađen u temelje Crne Gore i jedna od suštinskih vrijednosti crnogorskog društva.

"Ne smijemo dozvoliti da se antifašizam u Crnoj Gori oskrnavi", poručio je on.

Kazao je da nemaju konkretan spisak organizacija za čiju zabranu se zalažu.

Na protestu su viđeni natpisi: "Mrš fašizmu", "Zločinci ne mogu biti heroji", "Stop novim fašistima i podjelama", "Stop govoru mržnje"...

Iz LP-a su ranije ocijenili da su, odbijanjem da razmatraju taj predlog zakona, poslanici i političke partije pokazali da im nije stalo do poštovanja najvećih tekovina modernog i demokratskog društva i osnovnih postulata Evropske unije.

Bonus video: