Usvojen budžet Opštine Bar

U budžetu je za subvencije opredijeljen iznos od 420 hiljada eura od čega 200 hiljada eura za preduzetništvo, 50 hiljada za žensko preduzetništvo, 150 hiljada za agrobudžet i 20 hiljada za podsticaje za zanatstvo

1198 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Bar
Foto: Opština Bar

Skupština Opštine Bar usvojila je odluku o budžetu te lokalne samouprave za narednu godinu, u iznosu od 23,23 miliona eura, što je 16,2 odsto više u odnosu na ovogodišnji.

Iz Opštine Bar saopšteno je da je vrlo realno da će biti u potpunosti i ostvaren.

"Posebno je značajno što u usvojenom budžetu kapitalni izdaci čine oko 42 odsto ukupnih sredstava, dok je tekuća potrošnja na nivou od 47 odsto, što jasno ukazuje da će, nakon godine epidemije i krize, ovaj budžet biti razvojni, a investicije i napredak biće prioritet", navodi se u saopštenju.

Tokom diskusije ocijenjeno je da je kapitalni budžet Opštine veći čak pet puta u odnosu na sredstva koja je Vlada opredijelila za Bar kapitalnim budžetom države, te da to govori o naporima koje lokalna uprava sama i iz sopstvenih sredstava ulaže u razvoj grada. Sopstveni prihodi čine čak 16,58 miliona eura što predstavlja preko 70 odsto ukupnih prihoda.

U budžetu je za subvencije opredijeljen iznos od 420 hiljada eura od čega 200 hiljada eura za preduzetništvo, 50 hiljada za žensko preduzetništvo, 150 hiljada za agrobudžet i 20 hiljada za podsticaje za zanatstvo.

"Time Opština nastavlja praksu razvoja lokalne ekonomije i podrške preduzetnicima u osnivanju sopstvenog biznisa kroz koje je u proteklom periodu otvoreno preko 50 novih radnih mjesta u realnom sektoru”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: