Radulović u dvodnevnoj posjeti Italiji

“Razgovori sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Italiji pružiće priliku za jačanje veza i razmjenu mišljena o načinima na koje matična država može unaprijediti saradnju sa našim iseljenicima preko Jadrana”, navodi se u saopštenju

4568 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović boraviće naredna dva dana u radnoj posjeti Italiji gdje će razgovarati sa italijanskim zvaničnicima i predstavnicima crnogorske dijaspore.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Radulović će razgovarati sa predsjednicima komisija za vanjsku politiku Senata i Donjeg doma parlamenta, Vitom Rosariom Petroćelijem i Pjerom Fasinijem.

Navodi se da će ti sastanci pružiti priliku za potvrdu tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa dvije države, koje njeguju sadržajnu saradnju na bilateralnom i na multilateralnom planu.

Dodaje se da će se Radulović susresti sa predstavnicima Udruženja Italija – Crna Gora “Kraljica Jelena” koji će crnogorskoj delegaciji predstaviti projekte planirane za naredni period.

U Pizi će Radulović posjetiti počasni Konzulat Crne Gore sa sjedištem u tom gradu, dok će u Ambasadi Crne Gore u Italiji biti organizovan i sastanak sa crnogorskim studentima koji studije završavaju u toj državi.

“Razgovori sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Italiji pružiće priliku za jačanje veza i razmjenu mišljena o načinima na koje matična država može unaprijediti saradnju sa našim iseljenicima preko Jadrana”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: