Milačić: Joković brani neodbranjivo, građani taoci prekrajanja izborne volje

"Prava Crna Gora je danas opet na braniku izborne volje građana, ali i ekonomskih i političkih projekta važnih za građane", kazao je lider te partije

7608 pregleda 23 komentar(a)
Milačić, Foto: Savo Prelević
Milačić, Foto: Savo Prelević

Niko nije rob Prave Crne Gore, već je narod rob memoranduma potpisanog sa tradicionalnim agentima Demokratske partije socijalista (DPS), a izborna volja građana je talac tog memoranduma i te politike, poručio je lider Prave Marko Milačić.

On je reagovao na sinoćnju izjavu predsjednika Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimira Jokovića u emisiji Načisto na TV Vijesti. "Najviše bih volio da Koalicija Za budućnost Crne Gore sjedne - 21 potpis za nepovjerenje i da ko god goće da glasa, neka glasa. Da li će da glasa DPS, ko god hoće... Ali, samo jedan poslanik koji sto odsto podržava Krivokapića - i Marko Milačić kaže da neće. Treba li da budemo robovi jedne partije", rekao je Joković sinoć u emisiji.

"Slobodni građani su taoci, ne Prave Crne Gore, već vaših zakulisnih sastanaka sa predstavnicima DPS-a, koji su rezultirali Memorandumom sa DPS-ovim satelitima. Slobodni građani, kojima ovih dana vrijeđate inteligenciju braneći neodbranjivo, su taoci vašeg puzajućeg prekrajanja izborne volje", saopštio je MIlačić.

Kazao je da su slobodni građani taoci memoranduma sa opozicijom na čijem čelu je Milo Đukanović. "Slobodni građani su taoci vašeg sinoćnjeg nemuštog izbjegavanja da odgovorite na najprostije pitanje da li ćete formirati manjinsku Vladu uz podršku DPS-a. Slobodni građani su trenutno vaši taoci, a ja vam garantujem da nećete uspjeti u onome što ste naumili, makar dok postoji Prava Crna Gora. Memorandum, koji ste potpisali, kako se moglo čuti, nije nikakav 'čaj od nane'. Nijedan čaj u politici, a naročito na stolu sa Đukanovićevim saradnicima, nije skuvan slučajno, pa ni 'čaj od nane'. Takvi čajevi obično budu najgorči i najskuplji za građane. Stoga se Prava Crna Gora ne zalaže za 'čaj od nane', nego za 'Bostonsku čajanku' koja je neophodna vašem Memorandumu", dodao je Milačić.

Joković, kada govori o opravdanosti i održivosti projekta "Evropa sad", kako je kazao Milačić, treba da kaže da bi građani na referendumu za taj projekat zaboravili ko je vlast, a ko je opozicija. "Kada se već govori o ekonomiji treba da se zna da se izdaja dobro plaća, ali i da su troškovi političkog života tada znatno, znatno skuplji. Treba uzeti u obzir strahovite rashode koji idu sa izdajom izborne volje naroda koja se sabrala poslije 30 godina diktature. Za to vam nije kriva Prava Crna Gora", rekao je lider te partije.

Kazao je da se politika Prave nije "ni milimetar" promijenila od parlamentarnih izbora u avgustu 2020. "Prava Crna Gora je bila na braniku borbe protiv Belvederskih ucjena petog septembra. Prava Crna Gora je danas opet na braniku izborne volje građana, ali i ekonomskih i političkih projekta važnih za građane. Prava Crna Gora je partija vizije, a ne partija izdaje. Treba da znate da je Prava Crna Gora bila glas naroda, dok su drugi trgovali."

"Siguran sam da ćete jednog dana morati da se pogledate u ogledalo, i vi i mnogi koji ne biraju sredstva u političkom ućutkivanju naroda i klevetama protiv Prave Crne Gore. Sve će izaći i sve izlazi na vidjelo. Ne zaboravite kada pominjete Pravu Crnu Goru da je to partija koja je odgovorila na svaki izazov i bila sa narodom, da nije potpisala, niti će ikada nijedan nečasan Memorandum. Ne zaboravite da govorite o partiji koja je nastala od nule, na entuzijazmu i talentu građana, na mišićima ljudi koji brane pozicije slobode, razvoja i čestite vizije Crne Gore. Da, Prava Crna Gora je čedo 21. vijeka, nastala u borbi protiv diktatorskog režima, litijskog pokreta i probuđene Crne Gore", zaključio je MIlačić.

Bonus video: