Đukanović: Neophodne ozbiljne reforme za vraćanje povjerenja građana

“Na to nas navodi osjećaj odgovornosti za ono što smo do sada stvorili i ono što treba nastaviti, produžiti i dograditi u budućem ekonomskom, demokratskom i proevropskom razvoju Crne Gore”

17728 pregleda 77 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) ima zadatak da obavi ozbiljne reforme, ukoliko želi da vrati povjerenje građana, ocijenio je predsjednik te stranke Milo Đukanović.

“Na to nas navodi osjećaj odgovornosti za ono što smo do sada stvorili i ono što treba nastaviti, produžiti i dograditi u budućem ekonomskom, demokratskom i proevropskom razvoju Crne Gore”, kazao je Đukanović na Opštinskoj izbornoj konferenciji u Plavu.

Iz plavskog odbora DPS-a naveli su da je Đukanović naglasio značaj očuvanja koncepta Crne Gore kao građanske države.

Kako je saopšteno, on je istakao da multietnički sastav crnogorskog društva, ozbiljnim političkim subjektima ne ostavlja prostor za razmišljanje o alternativi.

Potpredsjednik DPS-a Abaz Dizdarević naveo je da Crna Gora prolazi, kako je rekao, možda i najteža iskušenja u svojoj novijoj istoriji, dodajući da to vrijeme zahtijeva odgovoran odnos.

Milo Đukanović
foto: DPS

“DPS, kao državotvorna partija koja je prevazišla brojne izazove u prošlosti, ima zadatak da danas sačuva sve vrijednosti koje su teško izgrađivane a tiču se očuvanja najvećih civilizacijskih dometa”, rekao je Dizdarević.

On je naveo da narušavanje tih dometa predstavlja sve što je proteklih godinu bio zadatak, koji je aktuelna vlast sprovodila.

“Tako su pred nama nametnuli izazov da se ponovo borimo za vjekovima izgrađivane vrijednosti“, poručio je Dizdarević.

Predsjednica Opštinskog odbora DPS Plav Eldana Canović Čekić navela je da je cilj te partije da se Crna Gora vrati na pravi put i usmjeri ka evropskim vrijednostima.

„Mi ne želimo da nas vode oni koji ne znaju da rade svoj posao, a DPS je dokazao da, zajedno sa svojim tradicionalnim partnerima, zna pravi put”, navela je Canović Čekić.

Bonus video: