Milačić: Pozivam kolege većine na sastanak o spornom memorandumu sa partnerima DPS-a

"Obzirom da Memorandum nije razjašnjen u okviru parlamentarne većine, duboko vjerujem da je potrebno da svi kao predstavnici građana porazgovaramo između sebe o viđenju političkih koraka u okviru većine"

17166 pregleda 66 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Lider i poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je predstavnike partija parlamentarne većine na "sastanak za otklanjanje političkih sumnji i krize parlamentarne većine".

On je u saopštenju naveo da je te sumnje i krize izazvalo potpisivanje Memoranduma koalicionih partnera DPS-a, sa kolegama iz vlasti.

"Ne pozivam nikoga kao politički lider, nego kao kolega parlamentarac i dobronamjerni posrednik između zabrinutih građana koji su pobijedili 30. avgusta i Skupštine Crne Gore. Obzirom da Memorandum nije razjašnjen u okviru parlamentarne većine, poštujući svačiju političku slobodu, ali ne i mogućnost prekrajanja izborne volje građana i političke korupcije, duboko vjerujem da je potrebno da svi kao predstavnici građana porazgovaramo između sebe o viđenju političkih koraka u okviru većine", navodi se u saopštenju Milačića.

Dodao je da bi se termin i mjesto sastanka dogovorio kada sve kolege, klubovi i partije potvrde zainteresovanost "da definitivno otklonimo krizu, brigu i bojazan od izdaje izborne volje, koja snažno postoji među građanima nakon potpisivanja Memoranduma".

Bonus video: