Bajraktari predsjednik ulcinjske URE; Abazović: Ulcinj će postati opština koja pomaže drugima, a ne obratno

"Za tri godine dobićemo hotel sa 5 zvjezdica i izgraditi most preko Bojane koji treba da spoji Albaniju i Crnu Goru. Možemo da pokrenemo i Solanu, uz pomoć novih investitora. Sve što nama treba jeste politička stabilnost", rekao je Abazović

9614 pregleda 12 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Velika je čast da budem prvi među jednakima, ali i odgovornost. Putevi kojima je Ulcinj u prethodnom periodu išao napravili su od njega najsiromašniju opštinu na primorju, sa najvećim brojem nezaposlenih. Mi idemo putem koji je drugačiji. Realizovali smo neke stvari za godinu dana koji drugi nijesu uspjeli za 30. Mi imamo viziju i moramo da reformišemo Ulcinj poslije toliko vremena. Sa ekipom koju smo večeras odabrali, siguran sam da je to i moguće, kazao je novoizabrani predsjednik ulcinjskog odbora URE Omer Bajraktari.

Za potpredsjednike ulcinjske URE odabrani su Arijan Murati, Safet Beci i Mustafa Bardi, a za potpredsjednicu Hristina Dragović. Za sekretara odbora izabran je Simo Dedić.

"Mi smo partija koju ne zanimaju mandati ako nešto ne možemo da promijenimo. To važi i u Ulcinju, koji ima najgoru administraciju. Ako dobijemo mandat, učinićemo ga najbogatijim. Ako su zaposjeli opštinu 10 godina, to ne znači da su zaposjeli i um građana. Vratili smo mjesto koje spaja građane ovoga grada – Valdanos. Danas je donijeta druga odluka za Solanu - još jedna krupna stvar koju smo uradili. Za tri godine dobićemo hotel sa 5 zvjezdica i izgraditi most preko Bojane koji treba da spoji Albaniju i Crnu Goru. Možemo da pokrenemo i Solanu, uz pomoć novih investitora. Sve što nama treba jeste politička stabilnost", rekao je lider URE Dritan Abazović.

Iz URA je saopšteno da je Abazović rekao da su "najveći problemi pali na leđa URE", ali da se čvrsto drže.

"Naši ljudi su časni, a svako ko želi da otima od opština i države ne treba da se druži sa nama. Večerašnji događaj pokazuje jasno da ovaj grad želi promjenu. Čudim se kako, sa ovakvim resursima, možemo da budemo siromašni. Jedino ako smo siromašni u glavi. Pobijedimo nacionalizam i primitivizam. Očekujem da svaki građanin Ulcinja podrži našu priču i ne bude talac pogrešne politike. Ovo je grad koji treba da se okrene moru, a ne da bude takav da nemamo gdje da vežemo čamac. Postanimo najbolji među svima", rekao je Abazović.

Lider URE je, kako je saopšteno iz te partije, istakao da ih interesuje pobjeda i da je Ulcinj opština koja treba da pomaže drugima, a ne obrnuto.

"Ne zaslužujemo da živimo od Egalizacionog fonda. Najavljujem da će URA, nakon lokalnih izbora, imati gradonačelnike Bara, Ulcinja i Podgorice, a gradonačelnik Ulcinja biće Ilir Harasani", rekao je Abazović.

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović kazao je da su preuzeli odgovornost vraćajući Solanu i Valdanos građanima.

"Preuzeli smo odgovornost borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije i ako bude neophodno URA će preuzeti i odgovornost da vodi ovu državu. Na vama je da vodite Ulcinj, a on pruža nemjerljiv potencijal. Ovo treba da bude najbogatiji grad, ako je Crna Gora biser, onda ste vi najljepši njegov dio. Nek odavde večeras ode glas o pobjedi URE u Ulcinju". Potpredsjednica URE, Jovana Marović, je istakla da su iz Ulcinja uvijek slali najvažnije i najzvučnije poruke o onome ko su i šta žele, a da je nedavni Memorandum potvrda jačanja njihove politike.

"Naša priča jedina je budućnost Crne Gore. Svakim danom smo jači i sve više vjerujemo u našu ideju. Odlična sezona je za nama, vratili smo Solanu i to su dvije stvari koje su važne i koje su pokazale našu odgovornost. Na jednak način poštujemo i zalažemo se za vladavinu pravu i zakone prirode. Gradimo mostove između ljudi, ne šaljemo naše političke oponente u ćošak, već u prošlost. Memorandum koji smo nedavno potpisali samo jača našu politiku", kazala je ona.

Predsjednik cetinjskog odbora URA Slavko Šole Janković napomenuo je da se u Ulcinju osjećaju dobri vjetrovi i energija koju je pokrenuo Abazović.

"Ulcinj mora ići naprijed i oni koji su ga vukli ka dnu više to neće raditi. Siguran sam u izbornu pobjedu URE u Ulcinju". Novoizabranih članova odbora ulcinjske URE su Omer Bajraktari, Bekim Shurdha, Ilir Harasani, Arijana Kurmemi, Aferdita Hajdari, Ajet Luka, Bajram Gurzaković, Bahrija Vuković, Enes Uković, Gazmir Halimehmeti, Muho Uruci, Mevludin Zagović, Nenad Bogojević, Mustaf Bardhi, Aleksandar Percobić.Simo Dedić, Arian Murati, Nevryz Shaptafi, Hasan Sulejmani, Bekim Tafa, Brankica Ražnatović, Pashe Dragovoja, Gent Dollaku, Saša Pođanin, Safet Beci, Fato Shabani, Allmir Kollari, Ivana Pejović, Linda Draga, Mirso Cungu, Besar Hodža, Valmir Perezić, Zana Mavric, Muhamed Kraja, Naser Selita, Hajrudin Shata, Arta Ismaili, Flori Zeneli, Agron Cenaj, Risto Hajduković, Camil Hodža, Liridona Bushati Kacanic, Amil Grbović, Edo Pufja, Hristina Dragović, Afredita Gorana, Ejub Zatovic, Nikola Hot, Ivan Kaluđerović, Sulejman Kahari, Adonida Misherri, Bledi Nelaj.

Bonus video: