DPS Plav: MPNKS je OŠ "Hajro Šahmanović i SMŠ ''Bećo Bašić" već drugi put ostavilo bez grijanja

"Ovoj Vladi se svakako bliži kraj, ali apelujemo da dok su još na vlasti urade barem minimum onoga što su u obavezi i što im je osnovna nadležnost"

3965 pregleda 7 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS) je Osnovnu školu ''Hajro Šahmanović'' i Srednju mješovitu školu (SMŠ) ''Bećo Bašić'' u Plavu, već drugi put ostavilo bez grijanja, saopšteno je iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Plav.

Oni su dodali da je to slika krajnje nebrige prema đacima i njihovom nastavnom kadru u Plavu.

"Zaista je besprizorno da se zbog propusta ministarstva đacima uskraćuje mogućnost pohađanja nastave, koja je usljed ovog problema morala biti otkazana na par dana. Ovo je samo još jedan u nizu pokazatelja užasnog rada i postupanja resora koji se svim svojim brojnim skandalima izdvojilo kao jedno od najlošijih u jakoj konkurenciji drugih ministarstava u Vladi Crne Gore, kada je ta kategorija u pitanju. Pozivamo ih i molimo da se ovaj problem više ne ponavlja, i da budu obazriviji kada su djeca u pitanju, te obezbijede neophodne uslove za rad škola u našoj opštini", ističe se u saopštenju DPS Plav.

Oni su kazali da je šteta koju đaci trpe gubitkom nastave i časova sada pred kraj polugođa nemjerljiva.

"U zimskim mjesecima i izrazito niskih temperatura, u hladnim prostorijama škole je nehumano boraviti. Ovoj Vladi se svakako bliži kraj, ali apelujemo da dok su još na vlasti urade barem minimum onoga što su u obavezi i što im je osnovna nadležnost", kazali su iz DPS Plav.

Bonus video: