Gvozdenović: Budva pet godina talac svađa DF-a i Demokrata, jedina poštena reakcija ostavka Carevića i Radovića

„Vladajuća većina nije u stanju da obezbijedi kvorum kako bi Skupština obavljala svoj posao. Prošlo je tri mjeseca od prekida posljednje sjednice koja još nije nastavljena, a pola godine Skupština nije usvojila niti jednu odluku"

8911 pregleda 12 komentar(a)
Gvozdenović, Foto: Printscreen YouTube
Gvozdenović, Foto: Printscreen YouTube

Punih pet godina Budva je talac svađa između Demokratskog fronta i Demokrata, koji su nastavili da je drže u tom statusu i tokom 2021. godine, kazao je šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Ivo Gvozdenović.

„Vladajuća većina koja ima 21. odbornika, nije u stanju da obezbijedi kvorum kako bi Skupština obavljala svoj posao. Prošlo je tri mjeseca od prekida posljednje sjednice koja još nije nastavljena, a pola godine Skupština nije usvojila niti jednu odluku. Ukoliko ni budžet ne bude usvojen na vrijeme, slijedi privremeno finansiranje, što ne bi bilo prvi put od kada je na vlasti koalicija DF i Demokrata“, rekao je Gvozdenović.

On je rekao da se u prethodnih pet godina od naplaćenih kapitalnih prihoda godišnje realizuje svega 10-20 odsto.

„Da stvar bude još gora, predloženim budžetom planirano je zaduženje u iznosu od gotovo pet miliona eura, baš iz razloga što su sredstva od kapitalnih prihoda nenamjenski trošena. Ako se tome doda da se budžetska stavka koja se odnosi na zarade i doprinose zaposlenih svake godine uvećava, jasno je da se u Budvi radi samo na političkim zapošljavanjima i uvećanju birokratskog aparata u lokalnoj administraciji“, poručio je Gvozdenović.

Tvrdi da je u periodu od 2017. do 2020. samo u zgradi Opštine zaposleno 177 osoba i da se novozaposlenima u preduzećima čiji je osnivač Opština Budva ne zna broja.

Upravo iz tog razloga, prema njegovim riječima, ne čudi strah vladajuće većine od uvođenja prinudne uprave u Budvi jer će u tom slučaju svi novozaposleni po partijskom ključu biti poslati kući.

„Imajući u vidu da je opštinsko rukovodstvo izgubilo legitimitet, jedina poštena i odgovorna reakcija na krizu budvanske vlasti su hitne ostavke predsjednika Opštine (Marka Carevića) i Skupštine (Krsta Radovića), kako bi se stvorili uslovi da građani na novim izborima izaberu odgovorniju i efikasniju vlast“, zaključio je Gvozdenović.

Bonus video: