Jokić: Najoštrije osuđujemo sve mizogene i seksističke komentare u javnom prostoru

,,Kako smo i ranije poručivali, nama kao društvu je potrebna kultura dijaloga i poštovanje ličnog, profesionalnog i porodičnog integriteta svake žene, bez obzira na njeno partijsko opredjeljenje i političku aktivnost ili pasivnost. Pozivamo sve žene u Crnoj Gori da budu solidarne i istrajne u borbi protiv mizoginije", zaključila je Jokić

4771 pregleda 6 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Najoštrije osuđujemo mizogene i seksističke komentare koji su upućeni funkcionerkama DPS-a", poručila je danas Ljiljana Jokić, predsjednica Foruma mladih Građanskog pokreta URA.

Kako je kazala, taj će Forum uvijek reagovati i osuditi sve slučajeve kada su ugrožena prava žena, bez obzira na partijsku pripadnost.

,,Moramo graditi sistem u kojem će se žene podsticati da se više bave politikom. Vrijeđanje putem društvenih mreža je jedan od sve učestalijih obilka nasilja koji može jako uticati na sve, a naročito na mlade osobe. Drago mi je što koleginice iz DPS-a neće odustati, već ih ovakve stvari dodatno motivišu da grade jači sistem za sve nas, a naročito za generacije koje dolaze.

Kako je još napomenula, vjeruju da će se pronaći odgovorni.

,,Kako smo i ranije poručivali, nama kao društvu je potrebna kultura dijaloga i poštovanje ličnog, profesionalnog i porodičnog integriteta svake žene, bez obzira na njeno partijsko opredjeljenje i političku aktivnost ili pasivnost. Pozivamo sve žene u Crnoj Gori da budu solidarne i istrajne u borbi protiv mizoginije", zaključila je Jokić.

Bonus video: