Milačić: Krivokapiću sam rekao da treba dati šansu građanima da se uvjere da je sve planirano moguće realizovati

On je kazao da će Vlada preuzeti odgovornost za realizaciju budžeta ukoliko ga poslanici podrže i trpjeti političke konsekvence

16829 pregleda 39 komentar(a)
Milačić, Foto: Savo Prelević
Milačić, Foto: Savo Prelević

Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da je premijeru Zdravku Krivokapiću prenio stav te partije da treba dati šansu predlogu budžeta i dati šansu građanima da se uvjere da je sve planirano moguće realizovati.

Krivokapić je juče predstavnike parlamentarne većine na konsultacije o predlogu budžeta i budućoj saradnji.

"Usvajanje budžeta uvijek, a naročito u trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori je direktno povezano sa odbranom izborne volje građana. Pozivam samo na odgovornost i na zrelost u odnosu prema ovom budžetu. Dajte da projekat "Evropa sad" uradimo kako treba, da se svi zajedno potrudimo da sve to uradimo na način da ne naštetimo tom kapitalnom projektu koji je sadržan u ovom budžetu", rekao je "Vijestima" Milačić.

On je kazao da će Vlada preuzeti odgovornost za realizaciju budžeta ukoliko ga poslanici podrže i trpjeti političke konsekvence.

"Oni su spremni na tu odgovornost. Vrlo su ozbiljno i snažno krenuli u taj projekat. Ukoliko građani vide da smo mi podržali, a da nije urađeno ono što je obećano, naravno da onda neko treba da snosi konsekvence toga", rekao je Milačić.

Govoreći o političkoj situaciji o kojoj je bilo riječi tokom razgovora, Milačić je rekao da je premijeru prenio zabrinutost Prave zbog "puzajućeg i sve otvorenijeg prekrajanja izborne volje građana".

On je rekao da je to naročito evidentno nakon sinoćnje istupa Ilira Harasanija (URA).

Funkcioner Građanskog pokreta URA Ilir Harasani demantovao je da je u intervjuu za Euronjuz kazao da URA ulaže napore za formiranje manjinske Vlade.

Neki mediji objavili su da je Harasani u intervjuu za Euronjuz kazao da URA ulaže napora za formiranje manjinske Vlade te da u ovim okolnostima nije isključena mogućnost da premijer Crne Gore prvi put bude Albanac.

Milačić je istakao da "Prava neće skršetenih ruku gledati prekrajanje izborne volje građana".

On je rekao da je premijeru saopštio da sve što je mimo 41 poslanika parlamentarne većine, bilo da je riječ o memorandumima, manjinskim vladama, vladama uz podršku DPS-a i slično, je "klasična izdaja građana Crne Gore".

On je pozvao poslanike parlamentarne većine da razgovaraju i oko Memoranduma, svih otvorenih pitanja pa i oko budžeta.

Bonus video: