Stanišić: Đurović da smanji platu i ukine bonuse direktoru ToMontenegra, a ne da paušalno ocjenjuje amandmane

"Zašto je poslanica Ure, Suada Zoronjić podnijela amandane na budžet u iznosu od tri miliona eura? Da li će ostali poslanici Ure glasati protiv sopstvenih amandmana ili je g-din Đurović toliko prepotentan da smatra da su samo amandmani koji dolaze iz njegove političke partije realni i ostvarivi?"

4142 pregleda 3 komentar(a)
Stanišić, Foto: DF
Stanišić, Foto: DF

Predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene Boban Stanišić reagovao je na izjavu potpredsjednika Građanskog pokreta URA Gorana Đurovića da ta partija "neće podržati nerealne amandmane na budžet kojima bi se srušio trud Vlade", poručivši mu da smanji platu i ukine bonuse direktoru ToMontenegra Predragu Todoroviću, "a ne da paušalno ocjenjuje amandmane na Budžet".

On je naveo da bi se tim činom uštedjelo 50.000 eura koje bi se mogle preusmjeriti na "ostvarenje nekog od amandmana".

Stanišić je dodao da ovakva izjava Đurovića nameće "brojne nedoumice" i upitao ga da li je "patentirao formulu po kojoj će određivati koju su amandmani i projekti realni ili ne".

"Zašto je poslanica Ure, Suada Zoronjić podnijela amandane na budžet u iznosu od tri miliona eura? Da li će ostali poslanici Ure glasati protiv sopstvenih amandmana ili je g-din Đurović toliko prepotentan da smatra da su samo amandmani koji dolaze iz njegove političke partije realni i ostvarivi?" upitao je Stanišić.

On je dalje upitao da li Đurović, kao Baranin, smatra da je "nepotrebno obnoviti krovnu konstrukciju OŠ Meksiko u Baru", te da li nepotrebno rekonstruisati regionalni put Bar-Kamenički most -Krute.

Stanišić se osvrnuo i na amandman vezan za korisnike programa za stručno osposobljavanje kojim bi se njihova naknada uskladila sa novom minimalnom zaradom.

"Da li g-din Đurović smatra da je nepotrebno obezbijediti dodatna sredstva za skoro 3 hiljade korisnika programa za stručno osposobljavanja kako bi njihova primanja uskladila sa novom minimalnom zaradom od 450 eura?", navodi se u saopštenju.

Bonus video: