Krivokapić: Snaženje državnih institucija je postupak koji zahtijeva vrijeme, ali je neminovan i nezaustavljiv

U saopštenju se navodi da je Krivokapić zahvalio Urbanu na "posvećenom i bogatom diplomatskom angažmanu koji je pokazao tokom četvorogodišnjeg mandata, kao prvi češki ambasador na rezidentnoj osnovi u Crnoj Gori"

4737 pregleda 5 komentar(a)
Urban i Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Urban i Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora je u procesu snaženja državnih institucija, u pitanju je postupak koji zahtijeva vrijeme, ali je neminovan i nezaustavljiv, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić.

Iz Vlade je saopšteno da je Krivokapić danas primio u oproštajnu posjetu ambasadora Češke u Crnoj Gori, Karela Urbana.

U saopštenju se dodaje da je Krivokapić zahvalio Urbanu na "posvećenom i bogatom diplomatskom angažmanu koji je pokazao tokom četvorogodišnjeg mandata, kao prvi češki ambasador na rezidentnoj osnovi u Crnoj Gori".

"Nedvosmislenom i uvijek jasnom podrškom evropskom putu Crne Gore, u međunarodnoj ravni, Češka je dodatno osnažila i produbila prijateljsku saradnju dvije države", rekao je Krivokapić.

Iz Vlade su kazali da je "Urban, izražavajući žal što napušta Crnu Goru, zahvalio na gostoprimstvu i srdačnosti kojom je bio okružen sve vrijeme u ulozi prvog rezidentnog ambasadora Češke u Crnoj Gori".

"Jedan od prioriteta Češke je politika proširenja Evropske unije, U predstojećem mandatu predsjedavanja učiniću sve kako bi se proces pristupanja zemalja kandidata ubrzao", rekao je Urban.

Pohvalivši postignuća Crne Gore na putu ka EU na kom je najdalje odmakla, ambasador Urban izrazio je očekivanje da će i druge države Zapadnog Balkana uložiti dodatan napor kako bi cijeli region i formalno postao neodvojivi dio Evropske unije.

Bonus video: