Šef turskog parlamenta u posjeti Crnoj Gori

Bečić i Šentop će, kako je najavljeno iz Skupštine, potpisati Protokol o međuparlamentarnoj saradnji

2083 pregleda 0 komentar(a)
Šentop, Foto: Wikimedia Commons/Ahmettemur
Šentop, Foto: Wikimedia Commons/Ahmettemur

Predsjednik Velike narodne Skupštine Turske Mustafa Šentop boravi danas i u sjutra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, na poziv predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića.

Ceremonija povodom dolaska turske delegacije biće upriličena danas, u organizaciji Bečića, kao domaćina događaja, na aerodromu u Podgorici.

"Drugog dana posjete, nakon zvanične ceremonije dočeka ispred zgrade Skupštine Crne Gore, dva predsjednika imaće tête-à-tête razgovor, nakon čega će uslijediti potpisivanje Protokola o međuparlamentarnoj saradnji između Skupštine Crne Gore i Velike narodne skupštine Republike Turske", saopšteno je iz parlamenta.

Kazali su da će sporazum o saradnji, koji će potpisati Bečić i Šentop, imati za cilj jačanje saradnje najviših zakonodavnih domova dvije tradicionalno prijateljske države u vidu jačanja kontakata između stalnih odbora i skupštinskih grupa prijateljstva potpisnica tog dokumenta.

Izjave za medije predviđene su za 12 sati u Skupštini.

Nakon toga, delegacije će posjetiti Spomenik Partizanu borcu na Gorici, gdje će Šentop položiti vijenac borcima i narodnim herojima palim u Narodnoosobodilačkom ratu 1941-1945. godine.

Bečić će prirediti i svečani ručak, kao i svečani ispraćaj delegacije.

Bonus video: