DPS neće one koji su kompromitovani: Predsjednik ulcinjskog odbora povukao kandidaturu

Osmanović je “Vijestima” potvrdio da se povukao i rekao da želi da ličnim primjerom podrži kadrovska osnaženja u partiji

27352 pregleda 11 komentar(a)
Osmanović, Foto: ul-gov.me
Osmanović, Foto: ul-gov.me

Aktuelni predsjednik ulcinjskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS), Sead Osmanović, kome sjutra počinje suđenje zbog sumnje da je bio dio priče o partijskom zapošljavanju u toj opštini, povukao je kandidaturu za novi mandat na stranačku funkciju.

Osmanović je “Vijestima” potvrdio da se povukao i rekao da želi da ličnim primjerom podrži kadrovska osnaženja u partiji.

Nezvanični izvor “Vijesti” međutim kaže da je potencijalni razlog povlačenja to što Osmanović više ne uživa podršku vrha partije zbog postupka koji protiv njega vodi Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

Sjutra pred Specijalnim odjeljenjem Višeg suda u Podgorici počinje suđenje po optužnici specijalne tužiteljke Sanje Jovićević protiv bivšeg predsjednika Opštine Ulcinj Ljora Nrekića i pet njegovih saradnika, koji se terete za zlopupotrebu službenog položaja. Među njima je i Osmanović.

On, međutim, tvrdi da su motivi njegove odluke o povlačenju drugačiji.

”Od 60 novoizabranih članova, osvježenje opštinskog odbora izvršeno je na nivou od 63 odsto, što sam lično podržao. Želim da svojim primjerom, neprihvatanjem kandidature za predsjednika novog OO - a što sam i najavio na prvoj sjednici OO - pružim šansu novim ljudima u odboru u Ulcinju i time doprinesem reformskom procesu u partiji”, istakao je Osmanović.

On je kazao da će biti značajna podrška svakom kandidatu i da će dati “jak doprinos procesima koji će voditi u naredne pobjede”.

”Vijesti” su ranije objavile da je loklani odbor, osim njemu, verifikovao i kandidature predsjedniku Opštine Ulcinj Sandru Daboviću, direktoru poslovnice Hipotekarne banke u tom gradu Dritonu Lunjiju, direktoru Vodovoda Arijanu Ljamoviću, profesorici u Muzičkoj školi Ljiljani Čović, direktoru Ulcinjske rivijere Bojanu Đakonoviću, sekretrarki za upravu i društvene djelatnosti Pranveri Suljić i koordinatorki DPS-a za Ulcinj i predsjednici Alijanse žena DPS-a Driti Loli.

Prema saznanjima “Vijesti”, u igri da naslijede Osmanovića ostali su Lola, Lunji i Ljamović. Uprkos raspoloženju u ulcinjskom odboru, zadnju riječ o tome ko će voditi partiju u najjužnijoj opštini ubrzo će dati centrala DPS-a u Podgorici. Iako je, prema saznanjima “Vijesti”, Ljamović ranije slovio za najozbiljnijeg kandidata, sad se navodno sve više pominje Lunji.

Prema Statutu DPS-a, predsjednici lokalnih odbora partije tu funkciju obavljaju profesionalno, što znači da ne mogu paralelno biti na drugoj dužnosti.

Osim Lole, koordinator DPS-a u Ulcinju odnedavno je i Leon Đokaj, koji je član Predsjedništva te stranke.

Bonus video: