Stanić: Ulaganja u poljoprivredu da izvuku Mojkovac iz krize

Uz proizvode od zemljoradnje i stočarstva, koji iz ovog kraja moraju biti kvalitetni, kako Stanić dodaje, potrebno je da se poljoprivrednicima obezbijedi tržište, bar u sopstvenoj državi
88 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Stanić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ivan Stanić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 31.10.2017. 14:46h

Nakon što je rukovodstvo Demokratske Crne Gore sa aktivistima obišlo gotovo sva domaćinstva u mojkovačkoj opštini, gdje je zatečeno nezavisno stanje, može se samo zaključiti da je Mojkovac je ruiniran, napušten, socio-ekonomsko stanje je veoma loše, a sve je manje mladih, kazao je nosilac liste Demokrata za izbore u Mojkovcu, Ivan Stanić.

"Ono što bi ovu malu opštinu moglo da digne na noge jeste ulaganje u poljoprivredu, s obzirom da je ovaj kraj bogom dan za djelatnosti tog tipa. Ovo je kraj prepun pašnjaka, šuma, izvora, potoka, a ima i jednu od najpoznatijih rijeka, Taru. Kada bi lokalna i državna vlast, koje interesuju samo glasovi, uložila u razvoj poljoprivrede Mojkovca, kada bi se ljudima obezbijedili uslovi i tržište, ova opština bi bila raj za poljoprivrednike. Ne samo da bi se zaustavio odlazak mladih i odumiranje Mojkovca, nego bi se podstakao veliki broj onih koji su otišli, da se ovamo ponovo vrate", rekao je Stanić.

Uz proizvode od zemljoradnje i stočarstva, koji iz ovog kraja moraju biti kvalitetni, kako Stanić dodaje, potrebno je da se ovim poljoprivrednicima obezbijedi tržište, bar u sopstvenoj državi.

"U opštini koja ima svega desetak hiljada stanovnika, dovoljna su skromna ulaganja kako bi se ona digla na noge, ali ne - OKG-DPS o tome ne razmišlja. I ovog puta im je lakše da dijele i svađaju braću, prijatelje i kumove, nego da otvaraju radna mjesta, i ovoga puta im je lakše da ucjenjuju nego da vode patriotsku politiku, kao što to rade Demokrate. Poljoprivreda ovog kraja ima šanse za uspjeh. Zato, Demokrate su kao jednu od konkretnih mjera Programom za Mojkovac predvidjeli izgradnju mini-hladnjača za skladištenje bobičastog voća. Osim toga, stručni kapaciteti u službi za poljoprivredu lokalne uprave moraju se pojačati, kako bi u svakom trenutku bili na raspolaganju građanima koji žele da unaprijede proizvodnju na svom gazdinstvu", navodi Stanić.

I umjesto da ponude konkretna rješenja za probleme koje su, kako smatra nosilac liste Demokrata u Mojkovcu, sami nagomilali, funkcioneri DPS-a ovih dana, "zajedno sa licima sumnjive kriminalne prošlosti, pokušavaju da šire strah i toliko puta prežvakane podjele."

"Poručujemo im da je njihova nacionalistička histerija postala smiješna za nas, jer smo te lažne podjele davno prevazišli i uzdigli se iznad njih. Uspjeli smo da sakupimo ljude, da sa nama u isti red u borbi za dobrobit Crne Gore stanu Ivana, Albin, Štjefan. Jer sam ja kao Ivan iz Mojkovca u ovoj zemlji isto što i Albin iz Petnice - obespravljeni građanin, a zajedno ćemo se boriti ja, Albin, Štjefan i Ivana da našoj generaciji obezbijedimo da živi dostojno. Onako kako zaslužujemo, ma koje vjere i nacije bili", zaključio je Stanić.

Bonus video: