Bečić dočekao Šentopa: Potvrda uspješne parlamentarne saradnje

"Radujem se sjutrašnjem bilateralnom susretu i prilici da još jednom potvrdimo našu uspješnu parlamentarnu saradnju, što ćemo i ozvaničiti potpisivanjem Memoranduma o saradnji između naša dva Parlamenta", saopštio je predsjednik Skupšine na Tviteru

15291 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Tviter/Aleksa Bečić
Foto: Tviter/Aleksa Bečić

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić dočekao je večeras predsjednika Velike narodne Skupštine Turske, Mustafu Šentop.

On se zahvalio Šentopu što se odazvao njegovom pozivu da posjeti Crnu Goru, što ujedno predstavlja i njegovu prvu zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

"Radujem se sjutrašnjem bilateralnom susretu i prilici da još jednom potvrdimo našu uspješnu parlamentarnu saradnju, što ćemo i ozvaničiti potpisivanjem Memoranduma o saradnji između naša dva Parlamenta", saopštio je Bečić na Tviteru.

On je kazao da ovih mjeseci ispisujemo najljepše stranice odnosa dvije zemlje budući da su imali priliku da u kratkom periodu ugoste i Redžepa Tajipa Erdogana i Šentopa.

“Velika nam je čast što imamo priliku da posjetimo Crnu Goru. Gostoljubivost vašeg naroda čini da se osjećamo izuzetno prijatno ovdje i hvala vam na tome”, istakao je Šentop.

Iz Skupštine Crne Gore je saopšteno da će tokom sjutrašnjeg dana za Šentopa i tursku delegaciju, na platou ispred Skupštine, biti upriličen svečani doček, uz vojne počasti i intoniranje himni dviju država, a da će u okviru bilateralne posjete, dva predsjednika najprije razgovarati tête-à-tête, nakon čega je zakazan sastanak delegacija.

"Zvaničnom razgovoru, prethodiće potpisivanje sporazuma o međuparlamentarnoj saradnji, koji će potpisati predsjednici skupština Crne Gore i Republike Turske, a tokom posjete najvišem predstavničkom domu Crne Gore, predsjednik Šentop će se upisati u knjigu utisaka", naveli su iz Skupštine.

U okviru posjete Crnoj Gori, Šentop će sjutra položiti vijenac na Spomenik Partizanu borcu na Gorici, borcima i narodnim herojima palim u Narodnoosobodilačkom ratu 1941-1945 godine, a u čast visokog gosta Bečić će upriličiti svečani ručak.

"Posjeta predsjednika Šentopa Crnoj Gori je potvrda odličnih bilateralnih odnosa dvije zemlje, te doprinos daljem jačanju partnerstva dva parlamenta", saopšteno je iz Skupštine.

Bonus video: