Pozvali Lazovića i Kneževića da prekinu bojkot SO Kotor

"Smatramo da su nam građani dali mandat da svi zajedno radimo u interesu grada. Spremni smo da razgovaramo o svemu u okviru zakonskih okvira, ali je neprihvatljivo da se služimo bojkotom i ucjenama", navodi se u zajedničkom saopštenju

2183 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Opštinsko rukovodstvo Kotora i 15 odbornika Demokratske Crne Gore, koalicije Za budućnost Kotora i Građanskog pokret URE pozvali su dva odbornika vladajuće većine da prekinu bojkot SO Kotor i vrate se redovnom radu.

U zajedničkom saopštenju koje potpisuju predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, predsjednica Skupštine Opštine Kotor Maja Mršulja, potpredsjednik Opštine Kotor Siniša Kovačević, potpredsjednik Opštine Kotor Nebojša Ševaljević i odbornici koalicije ZBKT, URE i Demokrata se navodi da su na današnjoj sjednici SO Kotor odbornici Slobodan Bobo Lazović i Željko Knežević iznijeli stav da neće prisustvovati sjednici do rješenja procesa po žalbi kod Državne izborne komisije i Opštinske izborne komisije.

Kako kažu, na taj način dva od 17 odbornika skupštinske većine je opet zaustavilo rad SO Kotor.

"Iznijeto viđenje bi bio legitiman politički stav, da je to zaista razlog novog bojkota, međutim svi znamo da ovo nije razlog, posebno imajući u vidu činjenicu da je ovo pitanje u rukama OIK i DIK. Svaka odluka OIK i DIK biće sa naše strane, kao i uvijek, poštovana", navodi se u saopštenju.

Ističu i da je ovo već učestala praksa bojkota istih odbornika, ali i da bojkot kao metod kojim se pokušava uticati na vladajuću većinu da prihvati određene zahtjeve odbornika i partija koji su danas bojkotovali SO neće uroditi plodom, već će nas naprotiv dodatno udaljiti.

Poptisnici zajedničkog saopštenja smatraju da svako dalje istrajavanje na ovakvom načinu političkih pritisaka i ucjena od strane dva od 17 odbornika je kontraproduktivno i da neće donijeti nikakvu korist građanima Kotora, niti će učiniti da ogromna većina odbornika vladajuće većine prihvati ucjene ma od koga dolazile.

"Pozivamo još jednom odbornike Lazovića i Kneževića da dođu u SO, uzmu učešće u radu i da pomognu da izglasamo odluke od interesa za građane Kotora. Smatramo da su nam građani dali mandat da svi zajedno radimo u interesu grada. Spremni smo da razgovaramo o svemu u okviru zakonskih okvira, ali je neprihvatljivo da se služimo bojkotom i ucjenama", saopštili su oni.

To, kako navode, znači da ne žele da se igraju sa izbornom voljom Kotoranki i Kotorana već da posvećeno i odgovorno vode grad na način na koji Kotor zaslužuje.

Bonus video: