CGO: Vučurović nedostojan mjesta predsjednika Odbora za ljudska prava i slobode

"CGO je, sa kolegama iz HRA (Akcija za ljudska prava), blagovremeno ukazivao da je Vučurović pogrešno rješenje za predsjednika Odbora za ljudska prava i slobode, jer ni prije tog imenovanja nije pokazivao suštinsko razumijevanje za ljudska prava. No, i tada su prevagnuli partijski dogovori na štetu javnog interesa", saopšteno je iz ove nevladine organizacije

1977 pregleda 2 komentar(a)
Centar za građansko obrazovanje, Foto: CGO
Centar za građansko obrazovanje, Foto: CGO

Iz Centra za građansko obrazovanje (CGO) reagovali su povodom govora poslanika Jovana Vučurovića (DF) i najoštrije osudili "mrziteljsku i huškačku retoriku prema homoseksualnim osobama".

U saopštenju pozivaju Skupštinu Crne Gore, da kao institucija reaguje na "govor mržnje koje je iznio Vučurović prema jednoj od najmarginalizovanijih grupa upravo u toj instituciji".

"CGO je, sa kolegama iz HRA (Akcija za ljudska prava), blagovremeno ukazivao da je Vučurović pogrešno rješenje za predsjednika Odbora za ljudska prava i slobode, jer ni prije tog imenovanja nije pokazivao suštinsko razumijevanje za ljudska prava. No, i tada su prevagnuli partijski dogovori na štetu javnog interesa", saopšteno je iz ove nevladine organizacije.

Iz CGO poručuju da bi ovakav nastup Vučurovića u demokratskom društvu bio razlog za smjenu sa pozicije predsjednika Odbora za ljudska prava i slobode.

"Očekujemo da nadležni organi ne ostanu nijemi na kršenje čl. 9a Zakona o zabrani diskriminacije i čl. 443 Krivičnog zakonika od strane poslanika Vučurovića", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: