"Donijeće se novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, ko želi da služi tuđoj državi neka se preseli u nju"

"Dok je posljednjeg Crnogorca i Crnogorke neće se rušiti mauzolej niti će se obnavljati ona kapela... A što se tiče Cetinjskog manastira i ostalih mi ćemo ih vratiti Crnoj Gori jer će se donijeti novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti jer ovaj koji je u službi zvanične Srbije sigurno više važiti neće

46308 pregleda 59 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: Screenshot
Vuksanović Stanković, Foto: Screenshot

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković rekla je da će se "donijeti novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti" i poručila da ako je nekome "bliža Srbija ili neka druga država" da "ne znam što on traži u Crnoj Gori".

Vuksanović Stanković je to kazala tokom sjednice Skupštine.

"Dok je posljednjeg Crnogorca i Crnogorke neće se rušiti mauzolej niti će se obnavljati ona kapela... A što se tiče Cetinjskog manastira i ostalih mi ćemo ih vratiti Crnoj Gori jer će se donijeti novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti jer ovaj koji je u službi zvanične Srbije sigurno više važiti neće. Samo je pitanje dana kada će se novi donijeti. Prema tome vrlo smo uznemireni i napeti, ali smo i dalje vrlo smireni, ali ne želimo sukobe, želimo da se sve rješava demokratskim putem, ali na svoje dati nećemo", kazala je Vuksanović Stanković.

Poručila je i da "ko želi da služi tuđoj državi neka se preseli u nju".

"Ako mu je bliža Srbija ili neka druga država ne znam što on traži u Crnoj Gori. Ako neko spaljuje crnogorsku zastavu, a živi u Crnoj Gori, šta on traži ođe. Ne voli Crnu Goru, ne voli obilježja ove države, neka ide đe mu je milije, ja bih išla đe mi je milije, ali mi nije niđe milije bez ođe. Ne želim iz Crne Gore da mrdnem niđe bez turistički. Ođe sam rođena, ođe ću i umrijeti i sve mi je sveto ođe", kazala je između ostalog Vuksanović Stanković.

Bonus video: