Milačić pozvao Jokovića na duel: Na TV koju sami izaberete, da pričamo o čemu hoćete, ali prvo o Memorandumu i Beranama

"Na čelu sa vama, koji se ovih dana neuspješno upirete da javnost ubijedite kako je za Crnu Goru dobro da predstavnici vlasti potpisuju memorandume sa strateškim partnerima Mila Đukanovića, i to par dana nakon njihovog debakla sa povučenom interpelacijom"

18690 pregleda 632 reakcija 74 komentar(a)
Milačić, Foto: Savo Prelević
Milačić, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić pozvao je predsjednika Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Jokovića na TV duel čima bi tema bila Memorandum koji je Joković potpisao, te poručio da će ga, ukoliko se ne odazove, smatrati političkom kukavicom.

Milačić je u pozivu poručio da Joković već drugu emisiju na televizijama raspravlja o Pravoj Crnoj Gori i njemu, "a da se nije udostojio da me politički pogleda u oči".

"Gospodine Jokoviću, pošto, koliko vidim, imate potrebu da polemišete sa mnom i mojim stavovima, pozivam Vas na TV duel na temu Memoranduma koji ste potpisali, na televiziji na kojoj se vi osjećate najsigurnije i najkomfornije i koju Vi sami izaberete, da pričamo o čemu god hoćete, ali prvo o Memorandumu i Beranama, pa i o svemu drugom što imate da mi kažete, naravno ne iza leđa i kada Vam niko ne može odgovoriti", poručio je Milačić.

On tvrdi da je Joković u jednom intervjuu dezinformisao javnost kako nije mogao lično da mu odgovori u Skupštini, jer je bio zauzet na Odboru za ekonomiju, finansije i budžet.

"Svako ko umije da koristi internet i Youtube, vidjeće da ste vi lično bili u sali i dok sam kritikovao vaš Memorandum, ali i toliko puta dok sam govorio u poslednje vrijeme na druge teme. Zašto mi u oči ne odgovorite i pred cijelom Crnom Gorom, nego se u maniru Mila Đukanovića, sakrivate iza vama naklonjenih novinara i novinarskih pitanja, ni tada se ne baveći temom, već samo jeftinim etiketama i spinovima. Gdje je ta vaša hrabrost na koju se toliko često pozivate, gospodine Jokoviću", pitao je Milačić.

Navodi da se Joković u "neumjesnom hvatanju za slamku", poziva na druge partije većine koje nisu potpisale Memorandum i dodaje da ne zna nijednog glasača koalicije Za budućnost Crne Gore koji se obradovao potpisivanju, sem nekoliko funkcionera SNP.

"Na čelu sa vama, koji se ovih dana neuspješno upirete da javnost ubijedite kako je za Crnu Goru dobro da predstavnici vlasti potpisuju memorandume sa strateškim partnerima Mila Đukanovića, i to par dana nakon njihovog debakla sa povučenom interpelacijom. U njihovo ime ja pričam, u ime naroda koji nas je sve glasao a kojim se danas trguje", rekao je Milačić.

Navodi da je Joković istakao da je Milačić jedini iz koalicije koji je protiv potpisanog Memoranduma, a da je on jedini koji ga je potpisao.

"Pozivam vas na TV duel da, zbog građana Crne Gore i pred građanima Crne Gore, ali i glasačima naše koalicije, popričamo o Memorandumu i svim najvažnijim političkim temama, odnosima u parlamentarnoj većini, Vladi i Vesni Bratić, i svemu drugom. Ukoliko skupite hrabrosti da se odazovete neka gradjani sami procijene ko je u “političkim pelenama”. Ukoliko se ne odazovete smatraću vas političkom kukavicom", zaključio je Milačić.

Bonus video: