tvrdi da vrše opstrukciju preko članova partije u nadležnim institucijama

Popović: Demokrate da objasne građanima Sutomora zašto još nije počela izgradnja trga

"Kada je riječ o šetalištu (uspješno realizovanom izbornom obećanju DPS-a) jasno je koji je razlog tome, posebno ako uzmemo u obzir vaše manifeste od prije par godina kad ste javnosti govorili da od šetališta nema ništa", rekao je Popović

16663 pregleda 13 komentar(a)
Popović, Foto: DPS Bar
Popović, Foto: DPS Bar

Odbornik barske Demokratske partije socijalista (DPS) Jovan Popović optužio je barske Demokrate da upravo oni vrše opstrukciju izgradnje trga u Sutomoru preko članova partije koji su na čelu nadležnih državnih institucija zaduženih za stvaranje preduslova za početak rada.

"Velika je inspiracija mladih Demokrata za kritiku, a mnogo veća za opstrukciju projekata koji se realizuju upravo u Sutomoru, blizu mjesta gdje su odbornici uvježbavali svoje fudbalske vještine za koje se, može reći da su u rangu sa neuspjelom politikom koju zastupaju", kazao je Popović.

On navodi da se Demokrate posjetile lokaciju na kojoj je, kako su naveli, obećana izgradnja sportskih terena i prikazali je kao nerealizovano obećanje lokalne samouprave, što je, tvrdi Popović, još jedan spin i populizam Demokrata.

"Navedena investicija, nije bila u planovima za realizaciju ni odbora Mjesne zajednice Sutomore, kao ni Opštine Bar, već je projekat zamišljen i promovisan od strane lica bez saglasnosti lokalne samouprave", rekao je Popović i dodao da o brizi lokalne samouprave o potrebama omladine Sutomora najbolje govori realizacija projekta rekonstrukcije sale i otvorenog multifunkcionalnog terena Osnovne škole “Kekec”, realizovana na inicijativu odbora MZ, a u saradnji sa Opštinom Bar i nadležnim ministarstvom.

Mjesto na kom je predviđena izgradnja trga
Mjesto na kom je predviđena izgradnja trgafoto: DPS Bar

"Kada već govorimo o Sutomoru, pitanje je zašto zaobilazite trg i šetalište u Sutomoru? Kada je riječ o šetalištu (uspješno realizovanom izbornom obećanju DPS-a) jasno je koji je razlog tome, posebno ako uzmemo u obzir vaše manifeste od prije par godina kad ste javnosti govorili da od šetališta nema ništa. Kada je riječ o izgradnji trga, mogu se čuti informacije da upravo vi, odbornici barskog ogranka demagoga vršite opstrukciju izgradnje trga preko članova vaše partije koji su na čelu nadležnih državnih institucija zaduženih za stvaranje preduslova za početak radova", tvrdi Popović.

Pozvao je Demokrate da objasne građanima Sutomora zašto se toliko vremena čeka na raspisivanje tendera za početak izgradnje trga.

"Jesu li razlozi za tako nešto, kako biste vi rekli taj što je to “projekat DPS-a”? Gospodo, to je projekat svih građana Sutomora i svih turista. Ugledajte se na pređašnja rukovodstva institucija Vlade Crne Gore, koja su uspješno radila svoj posao na zadovoljstvo svih građana. Ostavite sujetu po strani i po prvi put učinite nešto korisno i konkretno za građane Bara, da vas poslije četiri godine mandata ne pamte samo po populizmu. Evo vam prilika. I za kraj... Jedino što će pasti u Baru je broj vaših mandata nakon sljedećih lokalnih izbora, a s obzirom na činjenicu koliko ih trenutno imate biće vam, kako biste vi rekli “odsviran kraj”. Sve ostalo su vam puste želje", zaključio je Popović.