Milačić Jokoviću: Pozitivna imala sedam poslanika, toga treba da se sjete potpisnici Memoranduma

Rekao je i da se neće spuštati na nečastan nivo da otkriva, podvlači i podsjeća na Jokovićeve javne i privatne benefite za vrijeme vlasti DPS-a, dok su oni koje proziva u Pravoj Crnoj Gori bili istraživani, proganjani, etikatirani, diskriminisani i hapšeni

15616 pregleda 173 reakcija 35 komentar(a)
Milačić, Foto: Luka Zeković
Milačić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić poručio je predsjedniku Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimiru Jokoviću da je pobjegao od njega, ali da neće od građana, te da je javno pred Crnom Gorom deklarisao svoj politički kukavičluk, bježeći od televizijskog duela.

Iz SNP-a su ranije obraćanje Milačića okarakterisali kao "posljednji politički poklič lidera u pokušaju".

"Ne samo da niste stisli hrabrosti da mi ponovite u lice ono što izgovarate pred TV kamerama kada ja nisam tu, već se niste odvažili ni da potpišete jučerašnji odgovor svojim imenom i prezimenom, već ste se odlučili da nedostatak političke hrabrosti za ukrštanje argumenata zamijenite starom, izanđalom, politikantskom floskulom „nebitan si“, koja, očigledno ne važi, dok govorite iza leđa Pravoj Crnoj Gori", rekao je Milačić.

Smatra da se Jokovićev govor ne razlikuje od njegovog "sakrivanja od Memoranduma pred građanima Crne Gore i Vašeg sakrivanja od Berana u želji da Vam se u Skupštini pokloni dodatnih par mjeseci lokalne vlasti, vjerovatno i glasovima DPS-a, sa kojim ste suštinski u Memorandumu".

Rekao je i da se neće spuštati na nečastan nivo da otkriva, podvlači i podsjeća na Jokovićeve javne i privatne benefite za vrijeme vlasti DPS-a, dok su oni koje proziva u Pravoj Crnoj Gori bili istraživani, proganjani, etikatirani, diskriminisani i hapšeni.

"Kada smo već tu, maliciozno ste pomenuli političkog direktora Prave Crne Gore Željka Savovića, vrhunskog ekonomistu, čovjeka koji govori više jezika, čovjeka Crkve, pri čijem imenu, naročito Vi, treba da ustanete, jer se upravo u njegovom odnosu prema Vladi na najbolji mogući način iscrtava suštinska razlika između Prave Crne Gore i Vas: Vi ste, zbog partijskog interesa spremni da rušite sve, pa i Vesnu Bratić, a Željko Savović će pretrpjeti sve da ne našteti interesu građana. Plus: ni za živu glavu ne bi potpisao Memorandum sa Đukanovićevim strateškim partnerima, kao što ste Vi učinili".

Naveo je i da je Pozitivna imala sedam poslanika u Skupštini, a da toga treba da se sjete svi potpisnici Memoranduma, ali prvo Joković.

Dodaje da je danas ta stranka potpuno izbrisana iz Registra političkih partija.

"Koincidencija je gospodine Jokoviću da su oni meni tada odgovarali slično kao i Vi od kada ste potpisali Memorandum. Tada sam pričao što i danas i radovao se gašenju Pozitivne, a ne mogu da ne reagujem na njeno oživljavanje kroz rukovodstvo SNP-a. Ne zasniva se gospodine Jokoviću politička snaga na ucjenama prilikom sastavljanja izborne liste, niti na broju poslanika ako ni jedan od njih ne zastupa građane, ali još manje politčku snagu još niko nije zasnovao trgovinom izbornom pobjedom i voljom građana", navodi Milačić.

Ističe da Prava od prvog dana brani izbornu volju građana, podržava i ministre kao što je Vesna Bratić ali, kako navodi, što je najvažnije podržava istinu, što znači da će se do poslednjeg političkog daha u ime građana koji su pobjedili 30. avgusta boriti protiv lažnih konstruisanja, političke propagande i partijskih odstrela kao što je onaj SNP-a prema Bratić.

"Siguran sam da to radite da bi sakrili politički nečasna savezništva i svoj politički prljav veš, svoje zakulisne radnje i svoje trgovine koje ni manje ni više, kao narodni poslanici i Vaše kolege, saznajemo iz albanskih medija, a potom, ovdje, od Đukanovića lično, pa evo i jutros od istaknutih poslanika opozicije. To je sramota koja je u skladu sa Vašim jučerašnjim odgovorom. Kafanske intrige, nepotpisana saopštenja i pogana zakulisna ogovaranja nisu politički manir Prave Crne Gore, pa Vam neću odgovarati na sve to, jer se kao predstavnik jedne ozbiljne, na žrtvi i od nule stvorene i zrele političke partije neću baviti Vašim privatnim životom, već Vašom javnom političkom izdajom. Žao mi je što ste svojim nepotpisanim odgovorom pokazali da ste dobro napunili političke pelene o kojima ste i meni i Pravoj Crnoj Gori govorili iza leđa. Radovao bih se i oprostio Vam da ste odgovorili građanima da odustajete od Memoranduma sa DPS-om i da odustajete od izdaje Berana", kazao je Milačić..

Zaključuje da je Prava Crna Gora od početka sa svim građanima koji su glasali za pobjedu i slobodu 30. avgusta, da ih je SNP pretvorio u meso na ličnoj pijaci i kojima komad po komad trguje.

"Što Memoranduom, što gušenjem izbora u Beranama, što bježanjem od istine podmuklim političkim metodama usmjerenim, protiv zajedničke pobjede 30. avgusta i protiv slanja DPS-a na političke margine i tamne stranice istorije Crne Gore", rekao je Milačić.

Bonus video: