"sve prepušteno stihiji i devastaciji"

Radović: Lokalna vlast zanemarila potrebe mještana Petrovca i Buljarice

"Jedan od najljepših djelova naše obale je prepušten nebrizi opštinskih čelnika, koji od silne borbe za foteljama i funkcijama, nemaju vremena posvetiti se građanima i njihovim potrebama", kazao je odbornik DPS-a

4076 pregleda 6 komentar(a)
Radović, Foto: DPS
Radović, Foto: DPS

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini opštine Budva, Miloš Radović, ocijenio je da je tamošnja vlast zanemarila potrebe mještana Petrovca i Buljarice.

"Vlast u Budvi je po ko zna koji put pokazala nezainteresovanost i nerazumijevanje za građane Petrovca i Buljarice. Jedan od najljepših djelova naše obale je prepušten nebrizi opštinskih čelnika, koji od silne borbe za foteljama i funkcijama, nemaju vremena posvetiti se građanima i njihovim potrebama. I pored upozorenja da građani Petrovca u svome mjestu nijesu u mogućnosti da na raspolaganju imaju niti jednu banku, da u pošti na šalteru radi samo jedan službenik, da kancelarije Komunalnog preduzeća i Elektrodistribucije ne postoje, da građani u Domu zdravlja nemaju pristup doktoru u jutarnjim časovima i još niza drugih slučajeva, lokalna vlast se opet oglušila o zahtjeve Petrovčana", saopštio je Radović.

"Jedina informacija iz našeg mjesta koja je otišla u javnost je otvaranje igrališta i to po sistemu ko će prvi da presječe vrpcu, pa je navedeno igralište u svega par dana dva puta otvoreno. Prvi put od strane predsjednika Opštine, a drugi put ga je otvorio predsjednik Skupštine. Razlog tome je da se prvi ljudi opštine ne bi slučajno susreli, što dovoljno govori o trenutnoj budvanskoj vlasti", dodao je on.

Za to vrijeme, kako je kazao, u Buljarici "niču" divlje deponije i priručni kamenolomi.

"Odlaže se otpad i razni građevinski materijal. O izlivanju kanalizacije u ljetnjim mjesecima da ne govorimo. Svjedoci smo da je sve prepušteno stihiji i devastaciji, što se vidi na svakom koraku. Ipak borba za foteljama kod trenutne vlasti ima primat u odnosu na interese i zahtjeve građana", zaključio je Radović.