Forca: Plan rada TO Ulcinj nezakonit, Dabović da se konsultuje prije nego održi sastanak

"Zbog toga pozivamo gradonačelnika da svoju funkciju obavlja u skladu sa zakonom. Da otkaže ovaj sastanak i izvini se Nacionalnoj Turističkoj Organizaciji kojoj je direktor TO Ulcinj poslao na usvajanje lažna i falsifikovana dokumenta"

5379 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U Turističkoj organizaciji Ulcinj, koja se vodi na isti netransparentan i klijentelistički način kao i većina preduzeća Opštine Ulcinj, ovih dana kulminiraju nepravilnosti u radu koje su postale uobičajene u lokalnoj samoupravi naše opštine, navodi se u saopštenju predsjedništva Nove Demokratske Snage FORCA.

Oni su osudili usvajanje Plana rada za 2022. godinu koji, kako tvrde, ima mnogo nepravilnosti a koji se danas nalazi na dnevnom redu Skupštine Turističke organizacije.

"Ovaj dokument je nezakonit iz razloga što ovaj dokument nije odobrio Upravni odbor organizacije koji prošle nedjelje nije održao sastanak. Danas će Skupština TO imati na dnevnom redu dokument koji je prijedlog direktora, a ne Upravnog odbora. Dakle, ovaj dokument je nelegalan dokument. Ovim kulminira netransparentnost i neodgovornost u rukovodstvu ove organizacije koja raspolaže sredstvima građana za koje Skupština opštine Ulcinj godinama ne dobija izvještaje", navode iz Force.

Ističu da se ovakve pojave dešavaju godinama unazad, što potvrđuje i Izveštaj o reviziji ove organizacije za 2020. godinu, a koji dokazuje da ne postoje svi neophodni dokumenti kojima bi se opravdala raspodjela sponzorstava i druge dokumentacije kojom bi se opravdala utrošena sredstva TO, što su sredstva svih građana opštine Ulcinj.

Pozvali su predsjednika Opštine Ulcinj Aleksandra Dabovića da se zainteresuje i konsultuje prije nego održi sazvani sastanak sa nezakonitim dokumentima, koji, smatraju, treba otkazati jer odluke sa ovog sastanka mogu biti poništene na sudu.

"Zbog toga pozivamo gradonačelnika da svoju funkciju obavlja u skladu sa zakonom. Da otkaže ovaj sastanak i izvini se Nacionalnoj Turističkoj Organizaciji kojoj je direktor TO Ulcinj poslao na usvajanje lažna i falsifikovana dokumenta. Prijetnje partnera na lokalnom nivou koji traže radna mjesta i pozicije u rukovodstvu Organizacije da usvoje ova dokumenta, uskoro će se pojaviti kao klijentelistički elementi sa kojima je Opština Ulcinj već postala poznata širom Crne Gore. FORCA se protivi ovakvom funkcionisanju i pozivamo ih da rade u interesu građana i po zakonu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: