SNP Berane: Spremnije nego ikad dočekujemo izbore

Iz SNP Berane su kazali da su se vodili onim što je parlamentarna većina zagovarala, a da je to objedinjavanje izbora u svim gradovima, ali i da će povući predlog ukoliko su u međuvremenu promijenilo to mišljenje

7324 pregleda 20 komentar(a)
Berane (Ilustracija), Foto: Tufik Softić
Berane (Ilustracija), Foto: Tufik Softić

Socijalistička narodna partija u Beranama spremnije nego ikad očekuje naredne izbore kad god da se održe, saopštili su iz te partije.

Istakli su da su se i ovoga puta vodili isključivo onim što je parlamentarna većina zagovarala, a da je to objedinjavanje izbora u svim gradovima.

Ukoliko su u međuvremenu promijenilo to mišljenje, iz SNP Berane dodaju da će povući predlog, "jedva čekajući da DPS i njemu slične do kraja dotuku do nogu u svakom pogledu".

Iz opštinskog odbora SNP Berane su se takođe osvrnuli na današnju izjavu predsjednika Prave u Beranama Milovana Živkovića koji je, između ostalog, naveo da ni SNP "nema hrabrosti da se igra sa Berancima" jer je podnijela predlog zakona o odlaganju izbora u Beranama.

Živković je danas u ime Prave Crna Gora pozvao predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da odmah raspiše izbore u Beranama.

"Istine radi, saopštenje kojim se napada naša partija i sliči samom njegovom autoru, koji u Beranama važi za odbornika pretrkača. Naime, više je gospodin Živković promijenio političkih partija, nego što ih je trenutno u lokalnom parlamentu. Usput, valja napomenuti da je u najžešćim političkim borbama protiv DPS-a i njemu sličnih, vrlo često znao da blokira rad lokalnog parlamenta, i time, na njegovu žalost, samo trenutno zaustavi donošenje odgovarajućih odluka", navodi se u saopštenju SNP Berane.

Iz te partije ističu da je Berane bilo i ostalo grad otpora, grad heroj i grad pobjednik, a da je na čelu takvih Berana ponosno stajala Socijalistička narodna partija Crne Gore i njen opštinski odbor.

"I ovoga puta ćemo, za razliku od političkih pijunčića, isključivo voditi bitku protiv onih, koji predstavljaju prepreku i Beranama, a i Crnoj Gori na našem demokratskom, evropskom putu", naveli su iz SNP-a.

Ni jednog trenutka, ističu oni, neće "oštricu svog političkog djelovanja" usmjeravati na one sa kojima dijele vrijednosti "trijumfa 30.avgusta".

"Sa druge strane, nećemo, apsolutno nikome dozvoliti da nas napada, izmišlja i širi raznorazne neistine i laži o nama. Ti i takvi politički lešinari dobiće adekvatan odgovor", saopštili su iz SNP Berane.

Bonus video: