Danilović: Tražićemo otvorene liste, mnoge bi bilo sramota da bilo koga smjenjuju

"Ako smo ranije bili oprezni, s pravom, nakon što je DPS poražen treba napraviti ključni iskorak i 'otvoriti liste za glasanje'", kazao je lider Ujedinjene

13621 pregleda 60 reakcija 47 komentar(a)
Danilović, Foto: Savo Prelević
Danilović, Foto: Savo Prelević

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović osvrnuo se na glasanje o interpelaciji za smjenu troje ministara - Vesne Bratić, Đorđa Radulovića i Aleksandra Stijovića, koje je za danas planirano u parlamentu.

Upitao je poslanike kako misle da bi oni sami prošli kada bi građani imali ustavno pravo da pokrenu interpelaciju za smjenu pojedinih u poslaničkim klupama.

"Ministra Radulovića mi ne bi bilo žao - vjerujem da bi u rekonstrukciji bio među prvim predložima za smjenu. Da ne detaljišemo zašto? Ipak, ni njega nam ne bi trebali mijenjati oni koji su nam pokušali promijeniti i istoriju i DNK. Kolege će, međutim, danas glasati za interpelacije u vezi sa radom Bratićke i Stijovića!? To su predlozi Đukanovićevih klubova. Treba biti složan u pravcu realizacije Memoranduma? I neka! Treba priprijetiti svojima kad već nemamo sloge i pameti da rasklimamo do kraja DPS mašineriju", saopštio je Danilović.

Rekao je da će se Ujedinjena zalagati i usloviti da se u izmjenama Zakona o izboru odbornika i poslanika dobiju otvorene liste i da se poslanici direktno biraju od strane građana. "Ako smo ranije bili oprezni, s pravom, nakon što je DPS poražen treba napraviti ključni iskorak i 'otvoriti liste za glasanje'! Mnoge bi potom bilo sramota da bilo koga smjenjuju."

"Kad smo branili Leposavića, valjda iz vlastitih i političkih principa, govorili smo da nam DPS neće smjenjivati ministre ma koliko bili nezadovoljni njihovim radom. Ipak, izgleda da hoće. I da se razumijemo, nije do DPS-a, nego do nas! Oni se nisu promijenili, makar ne na bolje, nego smo se mi stropoštali na njihov nivo. Plašim se da će neki, mada rijetki, još i da se spušte i na 'njihovo uže'. Ovoga puta će se uže pretrgnuti", zaključio je Danilović.

Bonus video: