Lunjić novi predsjednik ulcinjskog DPS-a

Iz DPS-a su kazali da Lunjić dolazi na funkciju u važnom momentu za Ulcinj, jer u toj opštini predstoje lokalni izbori

4800 pregleda 22 reakcija 7 komentar(a)
Lunjić, Foto: DPS
Lunjić, Foto: DPS

Driton Lunjić izabran je za novog predsjednika ulcinjskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) na sinoćnjoj sjednici tog odbora.

Lunjić je, kako je saopšteno, istakao da mu je čast što je izabran na čelo ulcinjskog DPS-a, te da je svjestan važnosti ukazanog povjerenja i da posebno cijeni podršku prethodnog rukovodstva tog opštinskog odbora.

Iz ulcinjskog DPS-a su kazali da Lunjić dolazi na funkciju u važnom momentu za Ulcinj, jer u toj opštini predstoje lokalni izbori.

Bivši predsjednici opštinskog odbora DPS-a, Sead Osmanović i Ljoro Nrekić, izrazili podršku Lunjiću i ulcinjskom odboru, dodaju iz DPS-a.

Predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović istakao je da se izborom novog predsjednika ulcinjskog DPS-a upotpunjava novi saziv, ali i "dodatno jača kadrovskim rješenjima značajnog profesionalnog iskustva".

"U završnom dijelu sjednice govorio je koordinator ispred Predsjedništva Leon Gjokaj koji je naglasio važnost implementacije reformskih procesa unutar Demokratske partije socijalista, ne samo u smislu uključivanja mladih ljudi već i, kako je to istakao, novih profila koji u datom političkom momentu imaju energiju i volju da kroz našu političku platformu pružaju svoj doprinos društvu", dodaje se u saopštenju.

U Lunjićevoj biografiji se navodi da je nakon završenih studija na Ekonomskom fakultetu u Podgorici (smjer finansije) radni angažman započeo u Odjeljenju bezbjednosti (MUP) u Ulcinju, a nakon toga obavljao poslove u Odjeljenju za međunarodnu policijsku saradnju u Podgorici.

Završio je prestižne specijalističke studije na FBI akademiji u SAD, Quantico Virginia, a profesionalno se usavršavao u SAD-u, Velikoj Britaniji, Austriji i na Kipru. Od 2011. godine direktor je filijale Hipotekarne banke u Ulcinju.

Bonus video: