Abazović sa radnicima Primorke: Vlada će aktuelizovati problem privatizacije

Kazao da će njegov Kabinet poslati urgenciju prema Državnom tužilaštvu i izrazio nadu da neko novo Tužilaštvo neće čekati da zastari predmet i da će procesuirati sve one koji su učestvovali u očiglednim koruptivnim radnjama u slučaju privatizacije Primorke

26869 pregleda 103 reakcija 45 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore je maksimalno posvećena da se problematizacija privatizacije AD „Primorka“ Bar aktuelizuje. Uzeli smo obavezu da im pomognemo u tome. Zahtjevi radnika su maksimalno opravdani i imaju realne zahtjeve“, istakao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

On se sastao sa predstavnicima radnika "Primorke", kao što je ranije obećao Edinu Begziću.

Abazović je, navodi se u saopštenju, istakao da će u tom smislu naredne aktivnosti njegovog Kabineta biti da u komunikaciji sa predsjednikom skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, Maksimom Vučinićem, otvori javnu debatu i pozove sve da ukrste argumente.

"Abazović je naveo da će Kabinet potpredsjednika Vlade poslati urgenciju prema Državnom tužilaštvu i izrazio nadu da neko novo Tužilaštvo neće čekati da zastari predmet i da će procesuirati sve one koji su učestvovali u očiglednim koruptivnim radnjama u slučaju privatizacije Primorke", piše u saopštenju.

Predstavnici radnika tražili su da se Vlada Crne Gore aktivnije uključi u rješavanje njihovog problema i istakli da gro njihovih problema leži u Državnom tužilaštvu, koje ranije nije ispoštovalo procedure i koje je kasnilo za svojim zaključcima.

"U vrlo korektnom razgovoru, potpredsjednik Vlade i predstavnici radnika saglasili su se da, sa ljudske strane, razumiju napore Edina Begzića da se bori za prava radnika kojima ne pripada, ali da metoda koju je izabrao nije prikladna. U tom smislu, oni su izrazili nadu da će pravosudni organi imati to u vidu i karakterisati pomenuti slučaj kroz olakšavajuće okolnosti", zaključuje se.

Bonus video: