Bečić: Bijelo Polje mjesto multietičnosti, predstavlja garant sigurne budućnosti

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da je uvjeren da će Bijelo Polje iskoristiti bogati turistički prostor i valorizovati prirodne i kulturne znamenitosti tog kraja

3007 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Opština Bijelo Polje nastavlja da bude mjesto multietičnosti i multikonfesionalnosti, predstavljajući garant sigurne budućnosti Crne Gore, saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

On je uputio čestitku povodom 3. januara - Dana opštine Bijelo Polje, predsjedniku Opštine Petru Smoloviću, predsjednici SO Nemši Omerhodžić i svim građankama i građanima Bijelog Polja.

„Obilježavanje ovako značajnog datuma za vašu opštinu, pruža nam povod da se sa ponosom prisjetimo čojstva i hrabrosti vaših predaka i njihovih emancipatorskih podviga. Upravo su oni, vođeni idejom slobode i antifašizma, ti koji su utabali pravac savremene evropske i građanske Crne Gore, države koja počiva na temeljima demokratskih vrijednosti", saopštio je predsjednik Skupštine.

Bečić je istakao i činjenicu da građanke i građani Bijelog Polja visoko cijene svoje različitosti.

"Početak nastupajuće godine, predstavlja priliku da svoju energiju, znanje i iskustvo usmjerite u pravcu stvaranja novih, strateški važnih infrastrukturnih projekata, čijom ćete realizacijom osnažiti lokalnu privredu i učiniti da Bijelo Polje, postane privlačno mjesto za investicije i život mladih ljudi", napisao je on u svojoj čestitki.

Kazao je da je uvjeren da će Bijelo Polje iskoristiti bogati turistički prostor i valorizovati prirodne i kulturne znamenitosti tog kraja.

Bonus video: