Konstitutivna sjednica Skupštine Prijestonice zakazana za 4. januar

Na izborima održanim 5. decembra 2021. godine DPS je osvojio 14 mandata, SDP 8, URA 4, Demokrate 3, Stara garda LSCG 3 i Socijaldemokrate i Liberalna partija jedan mandat

5789 pregleda 3 komentar(a)
Cetinje (Ilustracija), Foto: Screenshot/TV Vijesti
Cetinje (Ilustracija), Foto: Screenshot/TV Vijesti

Konstitutivna sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje, na kojoj će biti predstavljen Izvještaj Izborne komisije Prijestonice Cetinje o rezultatima izbora za izbor odbornika u Skupštini Prijestonice Cetinje – održanih 5. decembra 2021. godine i verifikovani mandati odbornika, zakazana je za 4. januar, prenosi cetinjski list.

Shodno poslovniku, sjednicom će predsjedavati najstariji odbornik, do izbora predsjednika skupštine.

Sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje u aktuelnom sazivu, koja je bila zakazana za 2. decembar i odgođena uslijed nepredviđenih okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa, nije bila održana zbog nedostatka kvoruma.

Na dnevnom redu te sjednice nalazile su se Odluka o Budžetu Prijestonice za 2022. godinu, prijedlog programa rada Skupštine Prijestonice Cetinje za 2022. godinu, informacije o obimu i strukturi privrednih djelatnosti, i informacije o stanju vodoprivrede i poljoprivrede.

Na izborima održanim 5. decembra Demokratska partija socijalista je osvojila 3.669 glasova, Socijaldemokratska partija 2.031, URA 996, Demokrate 878, Stara garda LSCG 827, Socijaldemokrate i Liberalna partija 389, Ekološka knjaževina stara Crna Gora 123 i Socijalistička narodna partija 135 glasova.

U mandatima, DPS ima 14, SDP 8, URA 4, Demokrate 3, Stara garda LSCG 3 i Socijaldemokrate i Liberalna partija jedan mandat.

Rok za izbor gradonačelnika je trideset dana nakon konstituisanja parlamenta, prenosi Cetinjski list.

Bonus video: