Vučićević: Nedolazak na sjednice SO je prekrajanje izborne volje i politička korupcija

"Ne želim da budem dio izazivanja problema u Budvi nego dio rješavanja problema, zato sam i htio da moje obraćanje Bečiću ide u tom pravcu da se srede odnosi i nastavi rad SO Budva"

3307 pregleda 36 reakcija 5 komentar(a)

Lider budvanskog Pokreta za promjene (PzP) Nikola Vučićević još jednom je pozvao odbornike Demokratske Crne Gore da dođu u budvanski parlament i prekinu opstrukciju, jer u suprotnom, kako je naveo, je u pitanju "prekrajanje izborne volje i politička korupcija".

U reagovanju na optužbe odbornika Demokrata Željka Franete, Vučićević je kazao da se želi skrenuti pažnja sa goruće teme u Budvi, neodržavanje sjednica Skupštine opštine.

"Mislio sam da se više ne oglašavam ovim povodom, ali smatram da bi građani Budve i javnost bili uskraćeni za informacije mojim ćutanjem. Na moje pismo predsjedniku Demokratske Crne Gore Aleksi Bečiću, ne odgovara mi ni jedan važan činilac Skupštine opštine Budva, već mladi odbornik. Cilj ovog neodgovornog poteza je skretanje sa trenutno goruće teme koja je - zašto je opstrukcija i neodržavanje sjednica u SO Budva". Razlog je jasan - Krsto Radović, kao predsjednik Skupštine opštine i aktuelni lider Demokrata Budve, nije zadovoljan izbornim rezultatima Demokrata u Budvi i želi da izazove prijevremene izbore u Budvi. Moje prošlo pismo upućeno je na pogrešnu adresu jer se u Budvi pita Krsto Radović kad je Demokratska Crna Gora u pitanju. Ja ne želim da budem dio izazivanja problema u Budvi nego dio rješavanja problema, zato sam i htio da moje obraćanje Bečiću ide u tom pravcu da se srede odnosi i nastavi rad SO Budva", naveo je Vučićević.

Kako je kazao Demokrate u Budvi "dobijaju u izvršnoj vlasti sve što traže".

"Nije mi jasno zašto i dalje vrše opstrukciju? Ukoliko bi se desilo da dođe do prijevremenih izbora morali bi ponovo sjesti sa nama, dogovoriti se i formirati vlast u Budvi. Međutim gospodin Radović ne želi da bude predsjednik SO Budva nego predsednik Opštine, što je želja potpuno legitimna, ali je želja građana potpuna drugačija i to bi bilo prekrajanje izborne volje građana. Samo se bojim da gospodin Radović na ovaj način ne samo da neće biti predsjednik Opštine nego ni član Demokrata. Zato vas molim gospodo Demokrate da dođete u Skupštinu i nastavite rad skupštinskih sjednica jer su građani od vas i od nas to tražili", poručio je Vučićević.

Tvrdi da je sve drugo prekrajanje izborne volje građana Budve "i politička korupcija".

"Gospodine Franeta dobićete sve što ste tražili jer su u MSC usvojena sva akta vezana za firmu, gdje je vaš čovjek iz Demokratske Crne Gore predsjednik Odbora direktora MSC, naš proslavljeni šampion i najbolji sportista Budve Nikola Sjekloća. Svu potrebnu dokumentaciju već smo uputili Sekretarijatu za društvene djelatnosti a oni skupštinskoj službi SO Budva, gdje su odgovori na sva vaša pitanja. Što se tiče mog odnosa sa predsjednikom Opštine Markom Carevićem, istina je da smo imali nesuglasice i to uglavnom oko vas Demokrata, gdje sam vas ja branio, ali izgleda da nijesam bio u pravu. Ali ne stidim se toga i učinio bih to ponovo i borio bih se protiv izazivanja nesloge u vladajućoj koaliciji. Ja i predsjednik Carević smo izgladili nesuglasice, vjerovatno je tada bilo teških riječi, ali nas dvojica nijesmo ostali dužni ništa jedan drugome. Tako da Demokratski front u Budvi je jači nego ikada i možda je to, u stvari, glavni razlog koji izaziva neugodnosti kod gospodina Krsta Radovića, ali žao mi je, moraće sačekati još tri godine do izbora", zaključio je Vučićević.

Bonus video: