Duković: Camaj priziva Šešelja, Miloševića i ostale miljenike svojih šefova

"Nikada od Đukanovića i DPS ne mogu isplagirati vrijednosti građanske, moderne i suverene Crne Gore, jer je to prvi utemeljio DPS, koliko god neočetnici pokušavali to sebi da pripišu kao neku zaslugu tako što će imati po neki dekor poput Camaja kako bi navodno pokušali da predstave i promovišu građanski karaker njihove partije", istakao je Duković
84 pregleda 2 komentar(a)
Halil Duković, Foto: Skupština Crne Gore
Halil Duković, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 30.10.2017. 12:08h

I u svom posljednjem nastupu Štjefan Camaj pokušava još jednom da manipuliše nacionalnim i vjerskim pitanjima građana Tuzi, pa nakon što se juče pohvalio da ima multietničku listu, danas priziva Šešelja, Miloševića i ostale miljenike svojih šefova, koji su do prije samo par godina bili istaknuti članovi partija čija je ideologija dobro poznata građanima Tuzi, saopštio je danas predsjednik Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Tuzi.

On je reagovao na saopštenje nosioca liste Demokratske Crne Gore za izbore u Tuzima Štjefana Camaja u kome je između ostalog poručeno da "nije Camaj kriv što je Đukanović bio ratni saborac Vojislava Šešelja".

"Međutim, sve te političke kamuflaže i manipulacije su odavno već prepoznali građani i Crne Gore i Tuzi, pa iako Demokrate još uvijek ne znaju ni ko su, ni šta su, ni za šta su, građani ih dobro pamte po njihovim zapaženim ulogama u velikodržavnim projektima naših susjeda i mržnji prema manjinskim narodima i zajednicama od kojih danas bestidno traže podršku i glasove. Koliko god se trudili, građani Tuzi to dobro pamte i nikada to neće zaboraviti. Nikada od Đukanovića i DPS ne mogu isplagirati vrijednosti građanske, moderne i suverene Crne Gore, jer je to prvi utemeljio DPS, koliko god neočetnici pokušavali to sebi da pripišu kao neku zaslugu tako što će imati po neki dekor poput Camaja kako bi navodno pokušali da predstave i promovišu građanski karaker njihove partije", istakao je Duković.

On je dodao da "svi znamo ko su i što su oni".

"To je podmladak one partije koja je jurišala na Tuzi i koja je na nacionalnoj i vjerskoj osnovi pokušavala da se obračuna s građanima Tuzi koji nikada nijesu podržavali njihovu nacionalističku i politiku mržnje koju su donedavno promovisali. Ako to Camaj ne zna, ili mu to nije rekao njegov partijski šef koji je bio portparol, a kasnije i neuspjeli kandidat za predsjednika partije koja je baštinila takvo ponašanje, sigurno će mu to reći njegovi stariji i iskusniji partijski saborci. Dakle, svaki pokušaj da se Tuzi opet dijele po ovim osnovama neće uspjeti, što će građani još jednom potvrditi 26. novembra. Jer ova opština je baštinila jedinstvo i sklad mnogo prije Demokrata, koji sad vrijeđaju građane Tuzi pokušavajući da prikažu da su eto Demokrate ti koji su ih naučili ovim vrijednostima", rekao je Duković.

Bonus video: