SO Mojkovac: U srijedu samo verifikacija mandata, još bez predsjednika SO

Na lokalnim izborima u tom gradu, održanim 5. decembra minule godine, Demokratska partija socijalista (DPS) je izgubila vlast, pa je koalicija koju je predvodila ta stranka osvojila 14 mandata. U novom sazivu SO koalicija “Za budućnost Mojkovca” imaće osam, Demokrate četiri, URA i koalicija „Ne damo Mojkovac“ po dva, a Ujedinjena Crna Gora jedan mandat.

5113 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Na sjutrašnjoj sjednici Skupštine opštine (SO) Mojkovac, moguće da neće biti izabran predsjednik SO, već će vjerovatno samo biti verifikovani mandati novih odbornika.

Izbor predsjednika SO predviđen je dnevnim redom za sjutrašnju sjednicu.

Na lokalnim izborima u tom gradu, održanim 5. decembra minule godine, Demokratska partija socijalista (DPS) je izgubila vlast, pa je koalicija koju je predvodila ta stranka osvojila 14 mandata. U novom sazivu SO koalicija “Za budućnost Mojkovca” imaće osam, Demokrate četiri, URA i koalicija "Ne damo Mojkovac" po dva, a Ujedinjena Crna Gora jedan mandat.

Nosioc izborne liste koalicije "Za budućnost Mojkovca" Vesko Delić kazao je "Vijestima" da ukoliko Demokrate sjutra predlože kandidata za predsjednika SO iz svojih redova da će oni glasati za njega.

Kako je "Vijestima" kazao nosilac izborne liste URA Ivan Ašanin njegova stranka se zalaže da se sjutra „konstituiše Skupština, to jest izabere predsjednik“. On je kazao „da neke partije nijesu za to“.

"URA se zalaže da se sjutra izabere predsjednik SO , koji bi, prema preliminarnom dogovoru trebalo da bude iz Demokrata. Izborom predsjednika SO, to jest, konstituisanjem Skupštine, DPS je svrgnut s vlasti. Imamo opravdane sumnje da DPS vlast , iako u tehničkom mandatu, može nastaviti za zloupotrebama, kao što su, na primjer, zapošljavanja prema ugvoru o djelu i slično, iako je to protivzakonito. Najbolje bi bilo da im već sjutra uskratimo mogućnost za to. Nakon toga, narvano nastavljamo koalicione dogovore i preciziranje detalja o kompletnoj lokalnoj vlasti“, rekao je Ašanin "Vijestima".

Bonus video: