Franeta: PzP je poznata po političkoj korupciji i kao rasadnik kadrova za prekrajanje izborne volje

"Demokrate su, uprkos prljavoj kampanji koju ste sprovodili poslednjih nedjelja protiv nas odbornika održale svoju riječ i nisu prisustvovale sjednici SO Budva iz razloga što i dan danas nemamo potpisan koalicioni sporazum"

5240 pregleda 44 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Odbornik Demokrata Željko Franeta poručio je da je PzP u Budvi prepoznata po političkoj korupciji i rasadnik kadrova za prekrajanje izborne volje građana.

On je reagovao na optužbe lidera budvanskog odbora Pokreta za promjene Nikole Vučićevića koji optužuje Demokrate da nedolaskom na sjednice Skupštine opštine prekrajaju izbornu volju.

“Gospodine Vučičeviću, Demokrate su, uprkos prljavoj kampanji koju ste sprovodili poslednjih nedjelja protiv nas odbornika održale svoju riječ i nisu prisustvovale sjednici SO Budva iz razloga što i dan danas nemamo potpisan koalicioni sporazum. Još jednom vas napominjem da sve odgovore na vaša pitanja potražite u PZP Kotor, i kod odbornika PZP-a Kotor. Uprkos tome što ste i sami bili potpisnici Inicijative za neodržavanje sjednica dok se ne postigne dogovor oko daljeg djelovanja i rješavanja problema grada, vrlo brzo ste popustili pred primamljivim ponudama u Sekretarijatu za urbanizam i Pogrebnom preduzeću, te ste na taj način nastavili tradiciju političke korupcije po kojoj je vaša partija prepoznata, jer je sve vrijeme postojanja bila rasadnik kadrova za prekrajanje izborne volje građana”, poručio je Franeta i dodao:

“Uostalom, to je potvrdio i predsjednik PZP-a, da su tamo postavljeni jer su članovi PZP-a, a ne zato što su genijalci ili zato što su pametni. Za razliku od vas, odbornici Demokrata nisu, niti će ikad dozvoliti da nas vaš poslodavac ponižava kao što je vas pred više svjedoka slao u magareću klupu tokom sastanaka predstavnika političkih partija. Moram da napomenem da me raduje ovo vaše saopštenje jer ste napokon smogli hrabrosti da se oglasite i zato vas još jednom podsjećam da shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacija, odgovorite na moj Zahtjev za dostavljanje podataka, a koji se tiču MSC-a i nezakonitog raspolaganja opštinskom imovinom. Nadam se da neće biti potrebno da vam ovaj zahtjev šaljem isti broj puta, koliko ste puta glasali za neusvajanje Izvještaja o radu predsjednika Opštine Budva”, zaključio je Franeta.

Bonus video: