Đurašković: SDP Cetinje će podnijeti tužbu protiv Šešelja i Happy TV

Kako navodi potpredsjednik SDP-a, Cetinje je ponosno na svoje građane, prkos i slobodarsku luču koja traje više od 500 godina, a da su uvrede "ovih nepomenika" dokaz koliko njih i njima slične bole cetinjski duh, trajanje i vječna herojska iskra tog crnogorskog krša

8167 pregleda 10 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Cetinjska Socijaldemokratska partija (SDP) podnijeće tužbu protiv Vojislava Šešelja i Happy TV zbog uvreda na račun Cetinja i građana, saopštio je potpredsjednik te partije Nikola Đurašković.

"Mizogine i besprizorne uvrede glasnogovornika poraženih velikosrpskih politika i kancelarijskog vojskovođe sa televizije, koju je davno trebalo zabraniti, samo su nastavak odnosa otpadnika srpskog hegemonizma prema Crnoj Gori", navodi se u njegovom saopštenju.

Na sve ovo, dodaje Đurašković, ćuti "nesretna Vlada Crne Gore" i njeni zvaničnici kao da Cetinje, kako kaže, nije grad u Crnoj Gori i crnogorska prijestonica.

Đurašković je istakao da takve riječi uputiti građankama i građanima grada sa čije je teritorije u NOB-u učestvovaloviše od 5.000 boraca, od kojih je poginulo njih 1.414, a više od 2.000 prošlo kroz koncentracione logore širom Evrope i gradu koji je od 1322 narodna heroja Jugoslavije dalo njih 49, a samo Cetinje je Grad Heroj, "mogu samo moralne minijature, propagatori mržnje, međuljudske i međunacionalne netrpeljivosti".

Kako navodi potpredsjednik SDP-a, Cetinje je ponosno na svoje građane, prkos i slobodarsku luču koja traje više od 500 godina, a da su uvrede "ovih nepomenika" dokaz koliko njih i njima slične bole cetinjski duh, trajanje i vječna herojska iskra tog crnogorskog krša.

Bonus video: