"Za budućnost Mojkovca", Demokrate i URA blizu dogovora o formiranju vlasti

Nema dileme, kaže nosilac liste koalicije "Za budućnost Mojkovca" Vesko Delić, da će predsjedik Opštine biti iz te koalicije

11095 pregleda 2 komentar(a)
Mojkovac (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Mojkovac (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Koalicija Za Budućnost Mojkovca, Demokrate i URA na korak su do končanog dogovora o formiranju vlasti u tom gradu, kazali su predstavnici tih političkih subjekata.

Nema dileme, kaže nosilac liste koalicije Za budućnost Mojkovca Vesko Delić, da će predsjedik Opštine biti iz te koalicije.

„Vrlo smo blizu konačnog dogovora. Da bi se glasalo za predsjendika SO bio je uslov da se postigne bar 90 odsto dogovora. To smo uspjeli i sada je na nama u narednih 30 dana dogovorimo sve i izaberemo predsjendika Opštine. ... Kada se preuzme vlast onda je normalno da se razgovara o svim pozicijama koje čine vlast. Od početka pregovora nije dovođeno u pitanje da će predsjednik Opštine biti iz redova koalicije Za budućnost Mojkovca. To je demokratski princip“, kazao je Delić novinarima nakon konstitutivne sjednice Skupštine opštine.

Povezani članci

05. Januar 2022.

Janketić predsjednik Skupštine opštine Mojkovac

Biranjem predsjendika SO iz redova Demokrata, kazala je nosilac izborne liste te stranke Tatjana Simić, okončana je šesnaestoogodišnja vladavina DPS u Mojkovcu. Ona tvrdi da pregovori sa ostalim konstituentima buduće mojkovačke vlasti teku „očekivanom dinamikom i da je samo korak do dogvora“.

„Uskoro će biti izbaran i predsjednik Opštine, a onda i ostali rukovodeći ljudi na ostalim mjestima. Sve ide u jednom finom tonu, relaksirano, bez tenzija...“ kazala je ona.

Ivan Ašanin, nosilac izborne liste GP URA, kazao je da je ta partija „insistirala da se danas izabere predsjednik SO“.

„To je jasna poruka građanima da smo spremni na. Bilo je i drugih mišljenja da se kompletna vlast izabere, pa tek onda glasa o predsjedniku SO. Međutim, ja mislim da je DPS zaslužila da ni jednog trena ne bude na vlasti poslije prve sjednice SO“, poručio je on.

Bonus video: