Filipović: Izvještaji dokazuju da je vlast na Cetinju štitila nečije druge interese

Ističe da je DPS povodom akcije na Cetinju podnio i krivičnu prijavu protiv Krivokapića i određenog broja lica, sve u cilju utvrđivanja odgovornosti onih koji su mimo svojih ovlašćenja naredili akciju napada na građane

17588 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Izvještaji koji se bave analizom brutalne akcije policije od 5. septembra na Cetinju dokazuju da je državna vlast predvođena premijerom Zdravkom Krivokapićem, štiteći nečije druge interese a ne države na čijem je čelu, iskoristila do sada nezapamćenu silu prema prisutnim građanima koji su mirno protestovali, i na taj način povrijedila ljudska prava, ali se i oglušila o cjelokupni pravni poredak ove države.

To je kazao član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore Slobodan Filipović.

On tvrdi da Izvještaj Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije MUP-a svjedoči da su pojedini službenici policije, uprkos "sramotnim negiranjima svih predstavnika vladajuće većine, ipak, postupali mimo ovlašćenja".

"Takođe, i Savjet za građansku kontrolu rada policije konstatovao je da je nakon kreiranja lažne informacije da su tog jutra okupljeni građani iz vatrenog oružja pucali na policiju, obmanuta javnost i plasiran zapaljiv spin putem Javnog servisa, zbog čega bi Uprava policije trebalo da se izvini", navodi Filipović.

Ističe da je DPS povodom akcije na Cetinju podnio i krivičnu prijavu protiv Krivokapića i određenog broja lica, sve u cilju utvrđivanja odgovornosti onih koji su mimo svojih ovlašćenja naredili akciju napada na građane, nesrazmjernu upotrebu sile, uz korišćenje bojnih otrova protiv mirnih demonstranata.

"Insistiraćemo na rasvjetljavanju svačije uloge u sramnom događaju, kako se nikad niko ne bi više usudio da ovako brutalno nasrne silom na svoje građane, kako bi sproveo tuđi naum", zaključio je Filipović.

Bonus video: