Camaj poručio DPS-u: Vrijeme vam ističe, pa grabite svaki sekund

"Za razliku od vas, nijedan funkcioner Demokrata nije nikada ništa slagao, nikada ništa ukrao, nikome bilo kakvo zlo učinio"
2 komentar(a)
Štjefan camaj, Foto: Demokrate
Štjefan camaj, Foto: Demokrate
Ažurirano: 29.10.2017. 19:42h

Svojim posljednjim saopštenjem, koje smo očekivali, budući da znamo koliko smo im poremetili svađalačku matricu vladanja, Demokratska partija socijalista je potvrdila koliki je, zapravo, njihov strah od Demokrata, saopštio je danas Štjefan Camaj, nosilac liste Demokratske Crne Gore za izbore u Tuzima.

On je ragovao na ranije saopštenje DPS u kome se između ostalog kaže "da se Demokrate pitaju građani Tuzi ne bi glasali nijednom".

"Gospodo iz najveće organizovane kriminalne grupe u Crnoj Gori,a i šire, kao što smo i pretpostavljali, nijeste izdržali ni par sati nakon predaje pobjedničke izborne liste Demokrata za SO Tuzi, a da se ne oglasite. Razumijemo. Sve nam je jasno, kao i vama - vrijeme vam ističe, pa grabite svaki sekund. Međutim, pokušajte bar da budete toliko dostojanstveni da ne vrijeđate inteligenciju i ne iskušavate memoriju građana Tuzi i cijele Crne Gore. Gospodo, nikada nisam bio ni u jednoj partiji, jer sam tek u Demokratama prepoznao iskrenu namjeru i želju da Crnu Goru mijenjaju na bolje. Ne kažem da mi je to prednost u odnosu na kolege koje jesu, jer su se svi trudili u kojem god društvu da su bili da čine najbolje u interesu ove države i ovih građana. Za razliku od vas, nijedan funkcioner Demokrata nije nikada ništa slagao, nikada ništa ukrao, nikome bilo kakvo zlo učinio. Za razliku od vas, koji ste opstajali i opstajete na račun podjela, Demokrate se zalažu za pomirenje, protiv podgrijavanja podjela, bacanja sjemena razdora i unošenja zle krvi u narod. Demokrate, politički subjekt koji postoji dvije i po godine, nisu učestvovale u vašim ratovima, prekrajanjima granica, nacionalističkim poduhvatima, trgovinama oružja, pljačkama, bogaćenju preko noći, zatvaranju fabrika i drugim nedjelima. Nijesmo potekli iz ratnih vlada, niti godine provodili po frontovima, a vi jeste. O, itekako jeste", istakao je Camaj.

On je dodao da koliko je DPS brižan prema njegovim komšijama i građanima Malesije, najbolje se vidi iz akcije "Orlov let".

"Zato vrijeđa svakog građanina Tuzi kada čuje da vi pričate o miru, jedinstvu i multietničnosti. Nacionalistička histerija koju pokazujete, a koju ste pokupili od vašeg ideologa, neće ovoga puta da se primi među časne građane Malesije. Otuda i vaše frustracije Demokratama, jer Demokrate ne nude širok dijapazon nacionalnih i vjerskih podjela kao zamjenu za nedostatak ozbiljne politike, kao što vi činite. Demokrate građanima nude širok spektar konkretnih rješenja za njihove svakodnevne probleme, čijoj ste ogromnoj većini i sami kumovali", kazao je Camaj.

Po njegovim riječima, ono što građane Tuzi naročito vrijeđa jeste kada DPS govori o statusu samostalne opštine.

"Decenijama varate Tuzane i koriste ih kao brojke, ponižavate i uporno odlažete rješavanje statusa, kalkulišući shodno vašim partijskim interesima. Danas i dalje barjačite sa onim što niste ispunili, ali ko će vama više da vjeruje. Iznevjerili ste svaku nadu građana, unovčli svaku suzu i svaki osmjeh u Crnoj Gori. No, gotovo je i sa tim. Morate da se suočite sa činjenicom da građani i građanke Tuzi i Malesije ne dozvoljavaju da ih više iko ikada prevari, ponizi i iznevjeri kao što je to učinio DPS. Možete da se koprcate koliko hoćete, ali na vaše otrovne udice razmirica niko se više ne peca. Poraženi ste. Narod se osvijestio. Pokušajte bar da ostanete dostojanstveni u trčanju svog posljednjeg kruga", zaključio je Camaj.

Bonus video: