Popović: Zoološki vrt bi bio simbol Podgorice i ponos građana

"Podgorica za 21. vijek mora se obogatiti boljom turističkom ponudom izgradnjom modernog zoo vrta sa brojnim vrstama životinja. U tom smislu, nakon što sasvim izvjesno budemo nosioci nove lokalne vlasti, Demokrate i GP URA će odraditi studiju lokacije i stvoriti neophodne uslove i pretpostavke za izgradnju zoološkog vrta u Podgorici"
589 pregleda 29 komentar(a)
zoološki vrt "Za 21. vijek", Foto: Za 21. vijek
zoološki vrt "Za 21. vijek", Foto: Za 21. vijek
Ažurirano: 04.05.2018. 09:24h

Ako je nešto obilježilo "vlast DPS-a i njegovih satelita" u prethodne četiri godine u Podgorici onda je to nesumnjivo politička korupcija, svojevrsna prevara i nezapamćeno prekrajanje izborne volje građana. Od tako nakaradno i licemjerno sastavljene većine nisu se ni mogli očekivati bolji rezultati do praznih i neispunjenih obećanja koja se ponavljaju godinama, iz izbornog ciklusa u izborni ciklus, navodi se u saopštenju Zdenke Popović iz "Koalicije za 21. vijek".

Za razliku on njih, koji su, kako tvrdi Popović, radili u interesu centara moći, a zanemarili interes građana Glavnog grada, Demokrate i Građanski pokret URA "žive za ovaj grad i neće raditi za tajkunske interese", već će raditi i služiti u interesu svih građana Podgorice.

Ona je istakla da je program Podgorice za 21. vijek zasnovan je na principu problem – rješenje, a u samom Programu, svoje mjesto su našla samo ona najbolja i originalna rješenja.

"Ljudi za 21. vijek neće davati lažna obećanja. Mi ćemo građanima predstaviti konkretna rješenja i projekte, koji će biti simbola grada i na ponos svih građana. Među tim rješenjima izdvaja se i nekoliko kapitalnih projekta. Jedan od njih jeste i zoološki vrt", navodi se u saopštenju.

Za Demokrate i GP URA, dodaje Popović, je "zaista neprihvatljivo" da Glavni grad države koja ima ambiciju da turizam ustoliči kao jednu od prioritetnih privrednih grana nema zoološki vrt.

"Ovo naročito ako se zna da u okolini Podgorice ima nekoliko izuzetno zahvalnih mjesta za njegovu izgradnju. Uostalom, zoološki vrt je jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija svuda u svijetu, nezavisno od svoje lokacije, te je, kao takav, zaista potreban Glavnom gradu", poručila je Popović.

"Podgorica za 21. vijek mora se obogatiti boljom turističkom ponudom izgradnjom modernog zoo vrta sa brojnim vrstama životinja. U tom smislu, nakon što sasvim izvjesno budemo nosioci nove lokalne vlasti, Demokrate i GP URA će odraditi studiju lokacije i stvoriti neophodne uslove i pretpostavke za izgradnju zoološkog vrta u Podgorici. Ubijeđeni smo da će nam države iz regiona, koje imaju ovakvo mjesto za uživanje, rado izaći u susret, podijeliti sa nama korisna iskustva i pružiti nam svu neophodnu pomoć. Ovo je naša vizija Podgorice za 21. vijek", kazala je Popović.

"Umjesto vještački produkovanih podjela i zloupotreba jezika, vjere, nacije i države u dnevno-političke svrhe, Demokrate i URA građanima nude puteve, vrtiće, škole i igrališta. Mi nudimo budućnost i Podgoricu za 21. vijek", zaključeno je u saopštenju Koalicije za 21. vijek.

Galerija

Bonus video: