Cikotić: Primitivni i vulgarni napad Markuša na Vuksanović Stanković, Vlada da ga hitno smijeni

"Kontinuirani napadi na nju i druge predstavnike naše partije od strane radikalnih predstavnika srpskog sveta su jasan pokazatelj atmosfere koja se stvara u Crnoj Gori poslije parlamentarnih izbora i mržnje prema svima koji drugačije misle ili se osjećaju"

10725 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Cikotić, Foto: SDP
Cikotić, Foto: SDP

Amina Cikotić, portparolka Socijaldemokratske partije (SDP) saopštila je danas da ta partija "snažno osuđuje primitivni i vulgarni napad vladinog funkcionera Jovana Markuša na poslanicu u Skupštini Crne Gore Draginju Vuksanović Stanković".

Ženski klub Skupštine Crne Gore saopštio je ranije danas da je Markuš prizemnim i primitivnim vokabularom, vrijeđao poslanicu Socijaldemokratske partije (SDP) Draginju Vuksanović Stanković.

"Kontinuirani napadi na nju i druge predstavnike naše partije od strane radikalnih predstavnika srpskog sveta su jasan pokazatelj atmosfere koja se stvara u Crnoj Gori poslije parlamentarnih izbora i mržnje prema svima koji drugačije misle ili se osjećaju. Posebno je porazno što je Markuš izabran u Nacionalnu komisiju za UNESCO i treba navodno da se bavi promocijom crnogorske kulture, pa zbog toga pozivamo Vladu da ga zbog jezika mržnje i uvreda hitno smijeni, ukoliko ne misli da je on stvarno ogledalo ove Vlade i vlasti", istakla je Cikotić.

Ona je dodala da je "posebna odgovornost na predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću i predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću koji moraju dati jasan stav da li podržavaju ovakve napade na poslanicu Skupštine Crne Gore".

"Pozivamo i nadležne tužilačke organe da u sklopu svojih nadležnosti reaguju po službenoj dužnosti zbog uvredljivog govora mržnje iznešenog od strane Markuša, koji je i ranije bio prepoznat po stavovima koji su negativno usmjereni i prema raznim drugim djelovima crnogorskog društva", zaključila je Cikotić.

Bonus video: