Markuš: Vuksanović Stanković je političar a ne bijeli medvjed, poslanice se ili prave lude ili ne znaju pravila

On navodi da na snimku, koji je preuzeo sa društvene mreže Tik Tok, nema ništa uvredljivo, te da nije "snimao taj bal na Ivanovim Koritima, niti postavio muziku, niti pisao tekst pjesme", čime, kako piše u demantu, "nema nikakvog poziva za nasilje ili mržnju iz Zakona o zabrani diskriminacije"

28441 pregleda 148 reakcija 58 komentar(a)
Markuš, Foto: Printscreen YouTube
Markuš, Foto: Printscreen YouTube

Član Nacionalne komisije za UNESKO, Jovan Markuš, reagovao je na navode Ženskog kluba Skupštine Crne Gore da je prizemnim i primitivnim vokabularom vrijeđao poslanicu Socijaldemokratske partije (SDP) Draginju Vuksanović Stanković.

On je u demantu poslatom portalu Vijesti kazao da se poslanice Ženskog kluba Skupštine Crne Gore ili "prave lude ili ne znaju pravila u demokratskim državama."

Markuš je na društvenoj mreži Tviter podijelio video snimak Vuksanović Stanković sa skupa na Ivanovim Koritima uz komentar sa neprikladnim sadržajem.

Markuš dalje navodi da je "narodni poslanik g.Draginja Vuksanović Stanković istaknuti političar a ne ,,bijeli medved" koji je Zakonom zaštićen" i da je "normalno da je podložna javnoj kritici kao i javnim pohvalama." Ističe da pol političara "nema veze sa javnom kritikom ili pohvalom."

"Interesantno je znati zašto do sada ovom političaru koji se zove g.Draginja Vuksanović Stanković nije Ženski klub Skupštine Crne Gore tražio ostavku na mjestu narodnog poslanika poslije izrečenih uvreda prema narodu i postupaka prema crkvi kojoj pripada najveći broj stanovnika Crne Gore?", upitao je Markuš.

On navodi da na snimku, koji je preuzeo sa društvene mreže Tik Tok, nema ništa uvredljivo, te da nije "snimao taj bal na Ivanovim Koritima, niti postavio muziku, niti pisao tekst pjesme", čime, kako piše u demantu, "nema nikakvog poziva za nasilje ili mržnju iz Zakona o zabrani diskriminacije".

Markuš je dalje upitao da li je uvredljivo njegovo zapažanje "da je ujčevina Vuksanović Stanković iz Požege ".

"Koliko ja razumijem nije, time bi trebalo da se ponosi a ne stidi!", navodi se u demantu.

Markuš je kazao da ne zna kakve veze ima njegovo "skorašnje članstvo u stručnoj komisiji za UNESKO sa plesom g. Draginja Vuksanović Stanković na Ivanovim Koritima".

"U komisiji nijesam došao po političkoj liniji već po stručnoj i iskustvenom na obnovi Istorijskog jezgra Cetinja i velikog broja kulturno – istorijskih spomenika", zaključuje u demantu.

Bonus video: