poslanica bošnjačke stranke povodom uvreda na račun Draginje vuksanović stanković

Strujić-Harbić: Mizogene, seksističke i nacionalističke izjave odavno postale manir ove vlasti

No, umjesto da se javnost navikne na srednjovjekovne vrijednosti koje baštini ova vlast – upravo će ova vlast vrlo brzo postati bivša. I to govori o spremnosti našeg društva da postane dio razvijene Evrope”, poručuje Strujić- Harbić

5608 pregleda 18 komentar(a)
Strujić Harbić, Foto: Boris Pejović
Strujić Harbić, Foto: Boris Pejović

Poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić-Harbić saopštila je da su "mizogene, seksističke i nacionalističke izjave odavno postale manir ove vlasti, Vlade i njenih funkcionera i službenika."

Strujić-Harbić je kazala da najnovija "prizemna, seksistička izjava" Jovana Markuša upućena Draginji Vuksanović Stanković, "koja je zbog svojih brilijantnih javnih nastupa česta meta ovakvih napada, na žalost ne predstavlja nikakav izuzetak već, naprotiv, dosljednost, kontinuitet i praksu vladajuće većine."

Ona je kazala da je kao poslanicu Skupštine, suprugu, majku i građanku Crne Gore zabrinjava ćutnja čelnih ljudi u državi.

"Njihovo ćutanje doprinosi da skoro svakodnevno imamo ovakve i slične izlive primitivizma prema ženama u politici. No, umjesto da se javnost navikne na srednjovjekovne vrijednosti koje baštini ova vlast – upravo će ova vlast vrlo brzo postati bivša. I to govori o spremnosti našeg društva da postane dio razvijene Evrope”, poručuje Strujić- Harbić.