SNP: Poslanici parlamentarne većine da pokrenu pitanje povjerenja Vladi

"Građani Crne Gore su umorni od svakodnevnih političkih tenzija i zato smo mišljenja da je ovo najpošteniji i najjednostavniji način razrešenja krize koja potresa naše društvo već dugo"

24725 pregleda 108 reakcija 97 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je da podržava izjave potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i Demokratskog fronta koje idu u pravcu "razrešenja aktuelne političke krize, a tiču se preispitivanja povjerenja Vladi Crne Gore".

Kako se navodi u saopštenju SNP-a sadašnji "status kvo je neodrživ" i smatraju da minuli dani i mjeseci ukazuju na potrebu što hitnijeg izlaska iz trenutne krize.

"Krucijalno je da se postavi pitanje povjerenja Vladi. Neophodno je testirati povjerenje ovoj Vladi u Parlamentu. Ukoliko premijer neće da testira povjerenje u Skupštini, poslanici parlamentarne većine bi trebalo da podnesu taj predlog i ukoliko Vlada u tom slučaju dobije povjerenje trebalo bi je pustiti da radi do kraja mandata. U suprotnom, poslanici parlamentarne većine plus manjinske partije trebalo bi da formiraju novu Vladu i prekinu ovu agoniju koja traje mjesecima. Građani Crne Gore su umorni od svakodnevnih političkih tenzija i zato smo mišljenja da je ovo najpošteniji i najjednostavniji način razrešenja krize koja potresa naše društvo već dugo", navodi se u saopštenju SNP-a.

Bonus video: